Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Hőség: fokozottan ellenőrzik a vasúti pályát, vizet osztanak az állomásokon

A hőségben folyamatosan mérik a vasúti sínek hőmérsékletét, szükség esetén fokozott pályafelügyeletet vezetnek be.
Vizet osztanak, locsolják az utakat Budapesten

A hőségriasztás miatt a Fővárosi Vízművek szombat reggeltől vizet oszt, a Közterület-fenntartó két műszakban locsolja a közutakat, a Főkert pedig folyamatosan ellenőrzi az ivókutakat.

A Főpolgármesteri Hivatal pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Tarlós István főpolgármester arra kérte a BVK Holding tagvállalatait, segítsenek a fővárosiaknak abban, hogy könnyebben elviseljék a hőséget. A Fővárosi Vízművek szombat reggeltől a hőségriasztás időtartama alatt a Deák téren 10 órától este 18 óráig jégben tárolt zacskós vizet oszt.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. locsolóautói nappal a lakótelepeket, sűrűn lakott városrészeket, éjszaka a budapesti főútvonalakat hűtik. A BKV megrendelésére naponta 12 és 17 óra között a meghatározott vonalakon locsolják a villamossíneket, hogy megakadályozzák a vágányok felpúposodását.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kezelésében lévő strandok egy órával tovább lesznek nyitva, a strandokon folyamatosan felhívják a fürdőzők figyelmét az erős UV-sugárzásra.

A Főkert Nonprofit Zrt. minden, a kezelésükben lévő ivókút működését figyeli, rongálás esetén igyekszik mihamarabb elhárítani a műszaki problémát. A hivatal felhívta a figyelmet arra, hogy a Főkert által használt öntözővíz ivóvíz minőségű, és ha a hőség miatt szükségessé válik, akkor a társaság valamennyi munkatársát meg lehet kérni, hogy nyissák ki a csapot. A Főkert folyamatosan öntözi a kiemelt zöldterületeket, és emellett a játszóterek hűtéséről - szükség esetén naponta többször is - gondoskodik.

A Főpolgármesteri Hivatal hangsúlyozza: a parki, köztéri szökőkutakban tilos a fürdés.


A hőségben folyamatosan mérik a vasúti sínek hőmérsékletét

A hőségben folyamatosan mérik a vasúti sínek hőmérsékletét, szükség esetén fokozott pályafelügyeletet vezetnek be, az utasoknak pedig péntektől ismét ásványvizet osztanak - tudatta közleményben a MÁV-Start pénteken az MTI-vel.

A vasúttársaság a főbb budapesti pályaudvarokon és tizenkét nagyobb vidéki állomáson vizet oszt. Elsőként Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron lehet átvenni az ingyenes literes ásványvizet, később a miskolci, a szegedi, a békéscsabai, a celldömölki, a zalaegerszegi, győri, a veszprémi, a debreceni, a pécsi, a szolnoki, a nagykanizsai és a nyíregyházi állomásokon is. A vízosztás a rendkívüli hőség végéig tart.

A vasúttársaság emellett arra kéri az utasokat, hogy elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal induljanak el.

A járművek karbantartásánál különös figyelmet fordítanak a vasúti kocsik légkondicionáló és légjavító berendezéseire - áll a közleményben.

Folyamatosan ellenőrzik a vasúti pályákon a kritikus sínhőmérsékleti pontokat, ha ez eléri vagy meghaladja a 45 fokot, fokozott pályafelügyeletet vezetnek be. Ötven és hatvan fok közötti sínhőmérsékletnél a pálya deformálódhat, ekkor a vasúttársaság sebességkorlátozást vezet be.

A nagy meleg hatására felsővezeték-szakadás, áramszedőtörés is előfordulhat, a karbantartók ezért felkészültek az esetleges hibák kijavítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trafik: az MSZP szerint kiskorúakat veszélyeztet a fogyasztóvédelmi hatóság

Az MSZP szerint kiskorúakat veszélyeztet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, amikor csalinak használ… Tovább olvasom