Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Horváth Csaba: Orbán a fejlődés ellen indított szabadságharcot

Az MSZP alelnöke szerint Orbán Viktor a fejlődés ellen indított szabadságharcot. Horváth Csaba csütörtök este, pártja fővárosi szervezetének békenapi rendezvényén szólalt föl a Cipők a Duna-parton emlékműnél, ahol beszédet mondott a DK, az LMP, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Szövetség és a Magyar Liberális Párt képviselője is.
Az Európai Unió napján és II. világháború európai befejezésének napján tartott megemlékezésen a szocialisták fővárosi frakcióvezetője beszédében kijelentette: a kormányzásra méltatlan és alkalmatlan Orbán-kormány csak néhány dologban hatékony, "a konfrontációban, az ellenségkeresésben, Magyarország lejáratásában és elszigetelésében".

Horváth Csaba azt mondta, az Orbán-kormány "harcot hirdetett mindenki ellen, aki felemeli hangját a kirekesztő politikájukkal szemben" Harcolnak az Európai Unió, általában a Nyugat ellen; az Egyesült Államok, az ENSZ, a szomszédaink, a határon túli magyarok ellen is, ha ellenállnak az "orbáni akaratnak" - tette hozzá.

Horváth Csaba kijelentette, hogy a következő választáson elzavarják a "félázsiai, antidemokratikus kormányt". Hozzátette: 381 nap múlva létrehozzák az új, modern és normális Magyarországot. A béke, az együttműködés, a szolidaritás és a megértés társadalmat - jelentette ki.

Varju László, a DK politikusa, független országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy Orbán Viktor rendszere önkényuralom, ahol a rendszerváltás valamennyi értékét lerombolta anélkül, hogy bármit vissza tudott volna adni abból a kevés jóból, amit a Kádár-rendszer adott. Nem lehet kompromisszumot kötni a politikai maffiával - hangsúlyozta.

Csárdi Antal, az LMP választmányi tagja azt mondta: Magyarország nem kér a kirekesztésből. A náci eszmék gyökere a gyűlölet, amelynek csak vesztesei vannak. A politikus hiányolta, hogy egyetlen jobboldali érzelmű demokratát sem lát a tömegben.

Szelényi Zsuzsa, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Szövetség alapító tagja kijelentette: Európa demokráciát, jólétet, szabadságot, szociális piacgazdaságot jelent, ahol tisztelik a magántulajdont, fontos a gondolat, a hit a vita és a magánélet szabadsága. Szerinte Orbán Viktor azért fordult az Európai Unió ellen, mert nem tudja elviselni, hogy a kétharmados hatalom sem teljhatalom.

Popper Gábor, a Magyar Liberális Párt alapító tagja arról beszélt, hogy megerősödött a rasszizmus, amely ellen egy emberként kell fellépni. Megengedhetetlen, Hogy bárkinek félelemben kelljen élnie - mondta.

Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója szerint nem szűntek meg mérgezni az elméket az "ordas eszmék", de - mint mondta - nem szabad félni. A neonáci eszmék terjedésének fő oka a tudatlanság - fűzte hozzá.

A rendezvény résztvevői kora este a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt gyülekeztek, majd meggyújtott fáklyákkal átvonultak a Cipők a Duna-parton emlékműhöz. A beszédek kezdetekor a sor vége az Arany János utca vonalában volt.

A hallgatóságban feltűnt, mások mellet, Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke, Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja, Juhász Péter, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség társelnöke, a Milla Egyesület korábbi vezetője, valamint Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 elnöke.

A tömegben többen az MSZP, a DK és a Magyar Liberális Párt zászlójával vonultak.

Olvasóink írták

 • 9. LAZA 2013. május 12. 16:07
  „8.
  Te pedig nem akarsz gyógyulni.”
 • 8. Valaki 2013. május 12. 09:46
  „4. load 2013.05.10. 20:44

  3. Valaki
  Itt csak te beszélsz az mszp-ről.
  Miért?

  Mert a cocik valahol megrekedtek az emberréválás felé vezető úton :)))”
 • 7. machers 2013. május 11. 20:55
  „6.Santos 2013.05.11. 18:36
  Te viszont egy cseppet sem változtál.”
 • 6. Santos 2013. május 11. 18:36
  „4.load,Hú de kiváncsi lettél.”
 • 5. rommel2 2013. május 10. 21:28
  „A HARC AZ MSZP ELLEN DÚL ............................
  AZ MSZP , A MULTIK ÉS A BANKOK URALMÁTÓL KELL TARTANUNK ..................
  ÚGY MINT 2002 ÉS 2010 KÖZÖTT ..............................”
 • 4. load 2013. május 10. 20:44
  „3. Valaki
  Itt csak te beszélsz az mszp-ről.
  Miért?”
 • 3. Valaki 2013. május 10. 14:26
  „Az mszp lenne a fejlődés? :)))”
 • 2. load 2013. május 10. 11:54
  „1.udy
  "Hát lehet hog yhatásosabb lenne az öt éves terv..."
  Van ilyen.
  Úgy hívják, hogy Széll Kálmán Terv 2.0.
  Olvasd el és csodálkozz!
  http://www.kormany.hu/download/3/e8/80000/1-A_k%C3%B6vetkez%C5%91_l%C3%A9p%C3%A9s%20(SzKT%2020).pdf”
 • 1. udy 2013. május 09. 23:43
  „Hát lehet hog yhatásosabb lenne az öt éves terv, és a citromligetek hazája...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rétvári Bence: fontos a moralitás a politikában

Fontos a moralitás a politikában, a döntéshozatalban pedig nemcsak a jog, hanem az erkölcs alapvető szabályait is be kell tartani - hangsúlyozta a KIM államtitkára. Tovább olvasom