Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Horrorra akadva 3 (Scary movie 3)

Amitől rettegtél tavaly nyáron.... most kiröhögheted... A ma már klasszikusnak számító Airplane, Csupasz Pisztoly-filmek rendezője, David Zucker ezúttal olyan filmekből űz tréfát, mint A Kör, a Jelek, a Mátrix - Újratöltve vagy a 8 Mérföld.
rendező: David Zucker

forgatókönyvíró: Shawn Wayans, Marlon Wayans
operatőr: Mark Irwin
zene: Frank Fitzpatrick, James L. Venable
producer: Robert K. Weiss
szerkesztő: Malcolm Campbell, Jon Poll

szereplő(k):
Pamela Anderson (Becca)
Anna Faris (Cindy Campbell)
Jenny McCarthy (Kate)
Charlie Sheen (Tom)
Simon Rex (George)
Jeremy Piven (Ross Giggins)
Leslie Nielsen (Harris elnök)
Timothy Stack (Carson Ward)

A film sztorija

Az egész akkor kezdődik, amikor a híreket fáradhatatlanul kutató riporter, Cindy Campbell egy nagyszabású televíziós műsor kellős közepén egy keménynek tűnő sztori nyomába ered. Rövidesen egy, az egész bolygót fenyegető, szörnyűséges támadássorozat bizonyítékaira bukkan: földönkívüli megszállóktól gyilkolni képes videoszalagokig, átejtés céljából készült gabonaköröktől „Az Egyetlen" által kinyilatkoztatott jóslatokig, baljós pillantású gyerekektől ambiciózus fehér rapperekig, sőt még Michael Jackson felvillanó megjelenése is ebbe a sorba tartozik.

Óriási, mindent átható összeesküvésekkel szembesülve, állandóan a sarkában lévő, furcsa emberektől üldözve Cindynek fel kell vennie a harcot, hogy megakadályozza a gonoszt abban, hogy ismét megpróbálja uralma alá hajtani a világot... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Efes

"Ezek a filmek filmes szempontból értékelhetetlenek, hiszen semmilyen,
"normális" alkotásra érvényes szempont szerint képtelenség őket vizsgálni, beleértve ebbe ezt a mostani Horrorra akadva 3. címűt is. Ezek nem egyebek, mint filmes gegeknek és jelenetek kegyetlen karikatúráinak egyvelege, amit egy halványan kitapintható dramaturgiai cérnaszál fűz egybe. Magától értetődik, hogy akik esetleg lemaradtak azokról a filmekről, amelyek az adott "céltáblára" kerültek - jelenleg A kör, a Mátrix 3., a 8 mérföld, a Jelek, például - az égadta világon semmit nem fognak érteni az egészből, és csak néznek maguk elé bután, hogy mi ez az éktelen baromság?! De. Akik viszont látták eme alkotásokat, és kellően fel vannak vértezve a komolyság ellen, azok nyilván zsibbadtra fogják magukat röhögni a Horrorra akadva 3.-on is, mint ahogy tette ezt a bemutató közönsége is.

Zucker szeme éles, iróniája gyilkos, már nem is irónia, hanem gúny. Bibi csak az lehet, hogy ha már ennyire tudja, miért nem próbálkozik meg esetleg saját maga is egy komoly horror-film megalkotásával. Hogy lehessen másnak is piszkálódnia. Mindegy, a kritikus az orrát túrja. Leslie Nielsen az USA elnökét alakítja, amint a föld megmentésére készülődik, faarca csak kicsit lett öregebb, Charlie Sheen pedig, manapság más szerepben magát Jézust megkísértő Mel Gibsont, aki most a gabonakörök rejtélyével bíbelődik, az ő faarca is öregedik kissé, Pamela Anderson pedig gyakorlatilag robotnő, iszonyatos szilikonmellei bőr alatti csúszkálásának nem tud megálljt parancsolni, így komoly színészi teljesítményt ne is várjunk tőle."
A teljes cikk

mozinet.hu - Maktub

"Zucker viccei a kornak és a sorozat hagyományainak megfelelően jóval közönségesebbek, mint régen, de a legtöbb színvonalban így is köröket ver rá az első rész legjobb pillanatára is. A forgatókönyv a célpontul szolgáló filmek (főleg A kör és a Jelek) alapos áttanulmányozásáról árulkodik, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy olykor a poénok telibe találják azokat. A Zucker-féle ízlést tükröző sztárgárda szintén sokat nyom a latban, kár, hogy a színészek többségének csupán egy-két jelenet jutott.

A film rövidségéből kiindulva ez tulajdonképpen nem is csoda, az viszont igen, hogy az alkotók ötlettára még erre a közel 80 percre is kissé szűkösnek bizonyul. Talán még egy ZAZ-tagot be kellett volna vonni a harmadik rész munkálataiba, és akkor nem kezd el kifogyni az erő a poénokból a film utolsó negyedében."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utazási és Idegenforgalmi Szakkiállítás- Programok

2004- ben már ötödik alkalommal kerül megrendezésrea kiállítás. A látogatók rangos résztvevőkkel,… Tovább olvasom