Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Horror: megkínoztak egy 15 éves fiút

Szatymaz - Kétszer törtek be hétfő reggel egy szatymazi családi házba. A rablók először egy széffel távoztak, de miután az üres volt, visszatértek a helyszínre, és brutálisan megkínozták a lakásban egyedül tartózkodó 15 éves G. Lászlót.
Véres jelenetek zajlottak le néhány perc alatt hétfő reggel fél hét és hét óra között a szatymazi Jókai utcában. Két álarcos férfi tört be egy családi házba, ahol rátámadtak az éppen iskolába induló, 15 éves G. Lászlóra.

A megrémült tinédzsertől azt követelték, hogy mutassa meg nekik szülei elrejtett pénzét, illetve gázpisztolyát. A fiú erre nem tudott mit mondani, mire az egyik álarcos kést szegezett neki, majd lassan elkezdte levágni az egyik fülét. Ezután a vérző fiú orrát akarta megvágni, de rablótársa ebben megakadályozta. A fiút egy hajszárító zsinórjával kötötték gúzsba, majd feldúlták a lakást: a megtalált pisztollyal és 1 millió 200 ezer forinttal távoztak. A középiskolás diáknak még volt annyi ereje, hogy kiszabaduljon rabságából, és értesítse apját, G. Lászlót, aki riasztotta a rendőröket. Az utcát pillanatok alatt megszállták az egyenruhások, akik 24 óra alatt elkapták a tetteseket, két sándorfalvi, egy balástyai és egy kunszentmiklósi férfit. Kiderült az is, hogy a rablók néhány órával a támadás előtt már betörtek a házba, elvitték a széfet, de azt felfeszítve semmit sem találtak benne. Ezért döntöttek úgy, hogy visszatérnek.

Az utcában lakók tegnap nem nyitottak ajtót Fotó: Segesvári Csaba
Az utcában lakók tegnap nem nyitottak ajtót.
Fotó: Segesvári Csaba

Szerda délután a család Jókai utcai háza és környéke kihalt volt, csengetésünkre senki nem nyitott ajtót. Egy utcabeli hallott a rablótámadásról, de hogy a mezőgazdasággal foglalkozó házbeliek mikor érnek haza, nem tudta. Azt mondta, G.-éknek valahol Szatymaz külterületén van tanyájuk. A környéken élők és a közeli kocsma alkalmazottai sem tudtak pontosabb felvilágosítást adni: az esetről mindenki hallott, de a családdal elmondásuk szerint senki sem ápolt közelebbi kapcsolatot. Az ivóban csak „a szakállás férfiként" ismerték G. Lászlót. Végül Kormányos László polgármestertől kaptunk egy térképet, a család birtokáig több kilométert kellett autóznunk.

Csengő híján kiáltoznunk kellett, a zajra egy szakállas férfi jött elő. Miután megtudta, milyen ügyben járunk, azt válaszolta, hogy G.-ék már régen eladták – méghozzá neki – a tanyájukat.

Kétszer fordultak meg a rablók hétfő reggel a szatymazi házban. Fotó: Segesvári Csaba
Kétszer fordultak meg a rablók hétfő reggel a szatymazi házban.
Fotó: Segesvári Csaba

Visszamentünk Szatymazra, de G.-ék, háza még mindig üres volt. Ellenben hazaérkezett egy másik szomszéd, aki azt mondta: dehogyis adtak túl G.-ék a birtokukon. Személyleírása G. Lászlóról pontosan ráillett a tanyán minket fogadó férfira. A szomszédasszony szerint G. László kerüli a társaságot, ezért is találhatta ki a tanyaeladásos történetet.

A lopott pénzből eddig csak 170 ezer forint került elő. A négy férfit előzetes letartóztatásba helyezték.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. CID 2008. október 07. 15:40
  „Oki-Doki, te beteg vagy.”
 • 24. Fafnír 2008. október 04. 10:59
  „Zigen! Néha csak nézek ki a fejemből mik történnek ebben az országban.”
 • 23. muhikán 2008. október 03. 11:28
  „Szegény Gyermek, az én fiam 15 éves és egyre jobban aggódom érte, mert ma a drogok, a pedofil botrányok, és az erőszak mindennapos része lett a társadalmunknak. De attól függetlenül elszomorít, hogy a legtöbb ember ilyen hírek hallatán elveszti az ember és ember közötti értékrend alapjait, és lesüllyed a rémtettet elkövető sötét szintjére. Nem is tudom, mit mondjak erre, itt is látható és olvasható, hogy az erőszak erőszakot szül. Mindenki felkötné őket, célba dobálnának, meg levágnának ezt meg azt róluk, de abba, hogy miért lettek ilyenek-amilyenek senki sem tudja, mindig voltak szadisták, érzelmileg sérült értékrend hiányos emberek minden nációban, kórban, és földrészen, az ilyen embereket régen elzárták életük végéig, szaporodni sem engedték őket, mert már akkor is tudták, hogy a jellem öröklődhet. Az ilyen embereket nem kellene bíróság elé sem állítani, hanem egyből egy zárt helységekből álló épületbe kellene zárni őket életük végéig. Így nem kell attól rettegni, hogy mi lesz 2 3 év múlva, ha kiszabadulnak, ők, pedig amíg élik egyedül bezárva életük mindennapját átgondolhatják tettüket.”
 • 22. csornai 2008. október 03. 10:36
  „Sajnálom a fiút,és felháborító ,hogy csak ezeknek a gyökereknek vannak csak jogaik. Arról sosem esik szó,hogy a sértetnek mlyen jogai vannak,ezekkel a durungokkal szembe !!!!!!! És szegények a dutyiba szenvednek.Hát kibilincselném őket egy szükös ketrecbe és ki a patkányoknak. Jó társasága lenne,úgy is oda valók!!!!!”
 • 21. kevin 2008. október 02. 17:24
  „bocs a helyesirasi hibakért,de csak 8 általánosom van”
 • 20. kevin 2008. október 02. 16:17
  „itt az igazsagszolgaltatassal van a baj.a birosag egyszer mutasson
  peldat/a leg szigorubb buntetest kell adni/akkor talan eggyesek
  meg gondoljak cselekedeteiket.”
 • 19. Oki-Doki 2008. október 02. 15:30
  „Közben találtam még kapcsolódó cikkeket fotókkal. A szerncsétlenül jár családi házát frankón mutatják a rablókat miért nem? Milyen világban élünk?”
 • 18. Oki-Doki 2008. október 02. 15:23
  „Sajnos igazatok van most már csak arra lennék kíváncsi,hogy milyen emberek voltak az elkövetők mert erről szót nem ejt senki,fehérket keresünk vag feketét?”
 • 17. selli 2008. október 02. 15:14
  „Undorító ami ebben az országban folyik és megengedett!”
 • 16. mindigatutit 2008. október 02. 15:13
  „nem is tudom melyik országban,talán irán.na mindegy .ott úgy csinálják ,hogy tesznek rájuk pokrócot,aztán elkezdik őket dobálni kövekkel(na nem a kisebb féléből).ez itt is megelelne.egy kis megkövezés”
 • 15. Oki-Doki 2008. október 02. 15:13
  „Hát mit ne mondjak, több utánam szólóval egyet kell értemen hiszen igaz.Ez persze nem fáj nekem mert egyik táborhoz sem tartozom.Igaz,hogy mindegyiknek el kellene takarodni a parlamentből hiszen mindet a szabadkömüvesek irányítják,A politikát meg azért nem lehet elkülöníteni mert a törvényeket ők alkotják ilyen vagy olyan lobbi hatására.Lássuk be,hogy azok akik bent ülnek mindegyik valakinek a játéka.Akik bejutottak nem a saját pénzükön kampányoltak,aki viszont fizette keményen meg is kéri az árát és tök mindegy,hogy nekünk mi lenne a jó.A Szent Korona és azok tisztelői,törvényeink alapjának tudói nem véletlenül hangoztatják,hogy vissza az alapokhoz mert nagy a baj.Csak hát kevesen halgatnak rájuk és nagyon kevés lehetőségük van arra,hogy megosszák velünk azt amit tudnak.Mi nem vagyunk tisztában sokmindennel még azzal sem,hogy a törvények szerint ma Magyarországon még mindíg királyság van.Az angolok bezzeg tudják,hogy a királyságot csak két valaki szüntetheti meg, maga a király és a nép.Nos melyik valósult meg a gengszterváltáskor.Súgok egyik sem hiszen királyunk már akkor sem volt a népet pedig senki nem kérdezte meg. Még az indul a bakterhzban is Magyar Királyi Baktert emlegetnek vagy ahogy mindannyian emlegetjük a királyi televízió,királyi rádió.Mit gondolnak miért van ez? Véletlen elszólás,nem ez kódolva van bennünk és tudat alatt tudjuk is hogy ez egy nagy szemfényvesztés. Nagyon találó az a vicc amikor Fleto és Kóka egy amerikai rendezvényen szerepel és Klára asszony észre veszi,hogy Kóka ellop egy aranytányért és eldugja a zakója alá. Piszkálja Fletót,hogy lopjon ő is mert a kóka nője őt fogja szekálni,hogy csak neki van. Gondolkodik Fleto hogyan tudna ennyi ember előtt lopni és egyszer csak megüti a poharat és szót kér. Tudják kedves egybegyültek mielőtt miniszterelnök lettem bűvész is voltam ezért engedjék meg hogy egy mutatványt bemutassak. Fog egy aranytányért és elrakja a zakója alá és kéri Kláraasszonyt,hogy fújjon rá a kabátjára.És lássanak csodát hölgyeim és uraim az aranytányér máris ott van Kóka miniszter úr kabátja alatt.Ezután a kis kitérő után azt mondom,halálbüntetést vissza,aki elloja a közvagyont só ill. kőbányába teljes vagyonelkobzás mellett.Legyen munkája mindenkinek és aki ennek ellenére lop vagy csal levágni az egyik ujját,a második után pedig a karját.Van olyan ország ahol a kábítószerért halál jár és lássanak csodát,abban az országban nincsenek drogosok és terjesztők sem.”
 • 14. tény 2008. október 02. 14:32
  „Én nem tárgyalnám a szemétládák ügyét egy olyan helyre, felállítanák egy bitófát, ahol sok ember jár és az emberek előtt nyilvános kivégzést, csinálnák a testeket, hagynám 1 hétig lógni aztán a többi szemétláda 2szer is meg gondolná, hogy megkínoz, vagy büntetet követ el valaki ellen.”
 • 13. ggg 2008. október 02. 14:31
  „hogy tudjátok ebbe a szörnyűségbe is belemagyarázni a politikát? az igazi felelős a mai magyar társadalom a közömbösségével, nemtörődöm önző hozzáállásával. persze lehet politikusokra kenni, csakhogy azokat meg ti választottátok. és tökmindegy, h ovi vagy fletó vagy dávid ibi vagy akárki, az összesnek lógnia kéne már. a magyaroknak meg észre kéne venni, h a jobb meg a baloldal ugyanaz, ez meg csak egy színjáték a 4 évenkénti választásokkal. aki elmegy szavazni, az meg is érdemli...”
 • 12. 1olvasó 2008. október 02. 14:27
  „A halálbüntetés helyett én is a kínzást javasolnám. Hatásosabb.
  A dutyiban valóban "kinyirják" azt aki gyereket bántalmaz.
  Nem kell mindenért minden esetben a minisztert okolni. Orbán ugyanígy hazugsággal került anno hatalomra, ugyanígy lopott, hazudott, nem kell védeni őt sem. Mindenkit ki kellene onnan paterolni, ez lenne szerintem a legjobb megoldás.”
 • 11. b.b. 2008. október 02. 14:22
  „úgy tudom a halálbüntetés eltörléséért orbán v. lobbizott anno,ő irta alá a new york-i egyezményt erről.Nála lehet panaszt tenni.”
 • 10. Oki-Doki 2008. október 02. 13:05
  „Foltoska egyet jegyezz meg! Amilyen a vezető olyan az ország. Nem a miniszterelnök az aki elsősorban kinvezi minisztereit?Dehogynem és tudod mi a hiba,hogy mindezt felelősségrevonás nélkül megteheti,egyenlőre. Ha én kétszer egymás után nem megfelelő embert teszek a miniszteri székbe lásd egészségügy igazságügy akkor levonom a következtetéseket és eltakarodok nagyon messzire.Tudod az igazi demokráciában ennél kevesebbért azonnal lemondanak a vezetők lásd japán pl. Úgyhogy ne védd ezt a hülyét aki többmillió ember félrevezetése árán ült a bársonyszékbe és leszarja,hogy már azok sem akarják ott látni akik meggyőződésből szavaztak rá.”
 • 9. folttalan 2008. október 02. 12:48
  „foltoska! Szo.d le a miniszterelnököd!”
 • 8. foltoska 2008. október 02. 12:42
  „Kv! Hogy ennyire elvakult légy, hogy az ilyen semmirekellő durva fráterek létéért is a Miniszterelnököt hibáztasd, ez több, mint sok!”
 • 7. ggg 2008. október 02. 12:31
  „nem kell a halálbüntetés! elég lenne a jó öreg szemet szemért, fogat fogért elvet alkalmazni. ha minden erőszakos elkövetőre ugyanaz a bünti várna, csak mondjuk egy kicsit durvább formában, az elég visszatartó erő lehetne. sztem...
  ennek a két gyökérnek meg az összes kiálló szervét levagdosnám abc sorrendeben.”
 • 6. feledékeny 2008. október 02. 12:12
  „Sitty-sutty kötelet neki, oszt nyekk!

  De! Miért is ne rohadjon sitten nagydarab fiúkkal egy cellában?
  Vagy ha pár év múlva előkerül valaki, aki bizonyítja, mégsem ő volt a tettes, hogyan lehelünk újra lelket bele?”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az igazi modellvilág

Csillogó kifutó, szuper ruhák, profi fotósok. Kívülről nézve a modell élete csupa szórakozás, siker,… Tovább olvasom