Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 27°C Még több cikk.

Horror a magyar vágóhídon: a padlón gyűltek a levágott csirkék csomagolás előtt - videó

Horror a magyar vágóhídon: a padlón gyűltek a levágott csirkék csomagolás előtt - videóKép forrása: nebih.hu
A fagyasztásra szánt termékeket több napig a folyosón tárolták. A vágószalagról közvetlenül a padozatra hullottak a csirkék, az emberi fogyasztásra szánt szárnyasok testét a földről szedték össze a dolgozók.
Azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei baromfi vágóhíd működését. Emellett a hatóság összesen több mint 24 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen, illetve emberi fogyasztásra alkalmatlan terméket vont ki a forgalomból. További több mint 100 tonna, selejtként megjelölt hús megsemmisítésére hatósági felügyelet mellett kerül sor. 

Az ellenőrök által a helyszínen tapasztalt, kritikus körülményeket jellemzi, hogy a fagyasztásra szánt termékeket több napig a folyosón tárolták. A vágószalagról közvetlenül a padlóra hullottak a csirkék, az emberi fogyasztásra szánt szárnyasok testét a földről szedték össze a dolgozók.
 

Az üzemben és egy másik telephelyen a hűtőkamrákban – selejt felirattal ellátva – több, mint 100 tonna emberi fogyasztásra alkalmatlan terméket tároltak. A selejt és egyéb tárolt termékek további vizsgálata folyamatban van - áll a hatóság közleményében.

A bérvágatást végző vállalkozásnál az eddig lezárult ellenőrzések során további 52 tétel, azaz több mint 24 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen, részben felengedett terméket vontak ki a forgalomból.

A hatóság a kirívó élelmiszer-biztonsági szabályszegések miatt azonnali hatállyal elrendelte az egység tevékenységének felfüggesztését. Az üzem az újbóli működését csak a technológiai hiányosságok kijavítása után kezdhette meg, az emberi fogyasztásra alkalmatlan termékek elszállítása és ártalmatlanítása azonban még több napig eltarthat.

Az eljárás során A Profit Food Kft. és a Dob-Tak Kft. vállalkozásokkal szemben együttesen milliós nagyságrendű bírság várható.

A cégek adatai elérhetőek a NÉBIH jogsértésekről tájékoztató oldalán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömegszerencsétlenség a BAH csomópontnál - A személyautó sofőrje vesztette életét - Fotók

Tömegszerencsétlenség a BAH csomópontnál - A személyautó sofőrje vesztette életét - Fotók
Budapesten a XI. kerületben a BAH csomóponti felüljárón egy autó és egy kistehergépkocsi ütközött. A… Tovább olvasom