Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Horn szerint vissza kellene vonni a vizitdíjat

Horn Gyula szerint nem kellene bevezetni a vizitdíjat, mert elfogadhatatlan a „népnevelési célú pénzbeszedés”; a Fidesz ugyancsak a vizitdíj visszavonását szorgalmazza, Kóka János gazdasági miniszter pedig úgy reagált a volt miniszterelnök szavaira: Horn Gyula „hétvégi gondolatrohamai” egyszer már tönkretettek egy koalíciót. „Ne röstelljük elvetni azt, ami rossznak bizonyult. Így például vonjuk vissza vizitdíjat. Ugyanis elfogadhatatlannak tartom a pusztán népnevelési célú pénzbeszedést” – mondta a szocialista politikus a Vasárnapi Híreknek adott interjúban. Horn Gyula az egészségügyi reformmal kapcsolatban úgy vélekedett, hogy ennek hibái és az általa okozott gondok „rendkívül kedvezőtlenek mind az MSZP, mind pedig a kormány számára”.

Egyre jobban állnak a biztosítók

A biztosítók kárráfordításai 15 százalékkal, díjbevételei 20 százalékkal, az adózás előtti nyereségeik pedig 43 százalékkal nőttek 2005-ben – állapítja meg a PSZÁF elemzése. A 28 rt. formában működő és a 8 egyesületi biztosító 2005. évi beszámolóit, valamint könyvvizsgálói jelentéseit összegezte, értékelte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A felügyelet honlapján is megjelent adatok szerint a biztosítók összesített mérlegfőösszege 1641 milliárd forint volt. Az egy év alatti növekedés 18,73 százalék.

Fidelitas: Kóka János hagyja abba ámokfutását

A Fidelitas arra szólítja fel Kóka János gazdasági minisztert, hogy „hagyja abba az ámokfutását”, ne hátráltassa, hanem segítse a

fiatalokat a jövő építésében, ne vegye el az utazási kedvezményeket. Koszorús László országgyűlési képviselő szerint az utazási kedvezmények elvételével újra átverték a fiatalokat, amibe nem fognak beletörődni, és elfogadni sem tudják. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügynökmúlt, ördögi jelen

Az egyházi méltóságok kommunista ügynökmúltjának maradéktalan feltárásáért síkra szállnak a lengyel… Tovább olvasom