Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Hoppá! Majdnem elmaradt az EFOTT

Noha a helyszín ingyenes használata pályázati kritérium volt, a Miskolci Egyetem rektora csak bérleti díj ellenében biztosította volna a helyet.
Az egyetem és a szervezők között a bérleti díjról kialakult vita miatt majdnem elmaradt az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT), amelyet az idén a Miskolci Egyetem területén tartanak - írta a Magyar Nemzet.

A lap pénteki számában Körösparti Péter, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke elmondta: noha a helyszín ingyenes használata pályázati kritérium volt, és erről az intézmény rektora nyilatkozott is korábban, júniusban derült ki, hogy a rektor csak bérleti díj ellenében biztosítaná a helyet.

Elmondása szerint az egyetem 3 millió forint plusz áfa bérleti díjat kért és az esetleges károk fedezeteként 10 millió forint kauciót is igényelt.

Kriza Ákos polgármester közbenjárására végül 1,5 millió forint bérleti díjban állapodtak meg, az esetleges károkra pedig a Miskolc városának tulajdonában lévő holding adott garanciát.

Az egyetem ugyancsak elállt az esemény rendezését lehetővé tevő 7,8 millió forintos házigazdai marketingszerződéstől is, amelyet végül a Debreceni Egyetem vett át.

A HÖOK elnöke elmondta: be akarják perelni a rektort, amiért az előzetes ígéretével szemben bérleti díjat kért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem október 5-én lesz a választás

Biztosan nem az első lehetséges időpontban, október 5-én lesz az önkormányzati választás, ehhez… Tovább olvasom