Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Honnan tiltják ki a dohányosokat? - Dönt a T. Ház

Amennyiben a parlament a kormánypárti képviselők által benyújtott formában fogadja el az előterjesztést, akkor a jövőben valamennyi zárt közforgalmú térben és munkahelyen tilossá válik a dohányzás.

Országgyűlés kedd kezdődő kétnapos ülésén határozathat a nemdohányzók védelméről szóló törvényjavaslatról, amennyiben a parlament a kormánypárti képviselők által benyújtott formában fogadja el az előterjesztést, akkor a jövőben valamennyi zárt közforgalmú térben és munkahelyen tilossá válik a dohányzás.

A képviselők kedden a napirend előtti felszólalások előtt az előző héten elhunyt Nádori László egykori SZDSZ-es honatyára emlékeznek, a megszokott interpellációs blokk után pedig dönthetnek a kormány- és köztisztviselők jogállásáról szóló törvény módosításának sürgős napirendre vételéről. A változtatás azért vált szükségessé, mert az Alkotmánybíróság mindkét esetben alkotmányellenesnek minősítette az indoklás nélküli elbocsátást, amit a kormánytöbbség tavaly tett lehetővé. A kabinet által benyújtott tervezet szerint a kormány- és köztisztviselőket a jövőben méltatlanság, bizalomvesztés, illetve nem megfelelő munkavégzés esetén fel kell, létszámcsökkentés miatt pedig fel lehet menteni. Az előterjesztés alapján a munkáltató a felmentést köteles indokolni, és bizonyítani, hogy a felmentés indoka valós és jogszerű.

A határozathozatalok során több nemzetközi megállapodás és jegyzőkönyv kihirdetése mellett sor kerülhet még a Magyar Köztársaság és az Amerikai Egyesült Államok között létrejött, légimarsallok alkalmazásáról szóló megállapodás Országgyűlés általi elfogadására is. A parlament ezt követően az általános vitával megkezdi a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvények módosítását is.

A Ház szintén kedden szavaz arról, hogy az LMP-s Vágó Gábor kezdeményezésére szerdán politikai vitát tartsanak-e a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek problémáinak rövid, illetve hosszú távú megoldásáról.

Az ellenzéki indítvány elfogadása esetén az Országgyűlés második ülésnapján több mint öt órában tárgyalhatja ezt a kérdést.

Olvasóink írták

 • 5. mérpontén 2011. április 28. 20:23
  „mi van buzerátor! miért moderátál? Engem nem köt a sajtótilalom!”
 • 4. todoer 2011. április 26. 20:28
  „Vajon a képviselő hölgyek és urak betartják-e a törvényt ( hisz a Parlament is munkahely ) vagy megint kitiltják a kamerákat , ne kellemetlenkedjenek az újságírók .”
 • 3. janika 2011. április 26. 19:45
  „Vajon ilyen korszakalkotó döntésekkor nem erőlteti meg magát túlságosan e kormány?”
 • 2. mozart 2011. április 26. 18:18
  „2 évig ültem egy irodában úgy, hogy az előttem lévő helyiségben bagóztak....”
 • 1. Agent 2011. április 26. 14:17
  „Éppen ideje lesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset: szippantókocsi alá esett a biciklis

Szippantókocsi alá esett, és a balesetben meghalt egy kerékpáros férfi kedd reggel. Tovább olvasom