Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Honlap külföldön élő magyaroknak

A MagyarOnline.net szerkesztői maguk is külföldön élő magyarok. A fiókszerkesztőségek Bostonban, Buenos Airesben, Berlinben, Linzben, Los Angelesben, Majna-Frankfurtban, Montrealban, New Yorkban és Seattle-ben vannak.
"Hárommillió magyar él a Kárpát-medencén kívül hárommillió különbözõ okból. … Hárommillió oka van tehát annak, amiért a MON önkéntes csapata már majd egy éve lelkesen dolgozik, hogy a fizikai határokat másodlagossá téve, állandó találkozási pontot teremtsen magyar ajkú honfitársainak, az õket magukba tömörítõ közösségeknek" - olvasható a szerkesztõség közleményében.
A MON fölkarolja az olyan kezdeményezéseket, mint a Kazahsztáni Magyarok Kulturális Szövetsége, amely naponta küzd az életben maradásért - támogatás, nyilvánosság hiányában. A Kazahsztánban élõ magyarok - a többi között az I. világháborús hadifoglyok leszármazottai -, kis diaszpórába tömörülve próbálják életben tartani a magyar nyelvet, és önnön létezésükre az óhaza figyelmét felhívni. Nem csak az anyagi segítség, illetve Magyarország támogatása hiányzik a magyar azonosság megõrzésére tett erõfeszítések sikeréhez. Hiányzik az olyan átfogó program, amelyhez kapcsolódva a szervezetek tudomást szereznének egymásról és segítenék egymást a fejlõdésben a magyar szellemiség és kultúra életben tartásában. Az ilyen vállalkozások összefogására alakult a MON, az elsõ, Kárpát-medencén kívüli, internetes fórum.
Már hetven magyar szervezet a tagja a MagyarOnline.net-nek. Riportok készültek a szervezetek vezetõivel, rendszeresen beszámol az általuk vezetett közösségek munkájáról. A cikkek a MagyarOnline.net címlapján, archívumában olvashatók, a Szervezeti Ismertetõ országok szerint tartalmaz információkat a különféle közösségekrõl.
Külföldi magyar kezdeményezés a MON Baráti Közösség kéthetente megjelenõ hírlevele is, amely e-mail útján tudósít a világ számos pontján történt magyar vonatkozású eseményrõl, felhívásokról, friss hírekrõl. A hírlevélre bárki feliratkozhat a http://groups.yahoo.com/group/magyaronlinenet/ oldalon, vagy a MagyarOnline.net szerkesztõségének címén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szerzőt nem a bosszú vezette

A közelmúltban jelent meg és botrányt kavart Malota László A gyalázatosok szentélye című könyve. A… Tovább olvasom