Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Hónapokat ült Szlovákiában ártatlanul

Hazaérkezett a Szlovákiából Svájcnak kiadott, de a berni bíróság által felmentett Dávid Árpád György, akit több mint százezer eurós csalással gyanúsítottak meg.
A nagybajomi illetQségq magyar fiatalembert tavaly novemberben az Interpol körözése alapján a szlovákiai Párkányban szedték le a vonatról a szlovák rendQrök, s vitték a nyitrai börtönbe. Az esküvQjére készülQ Dávid Árpád György rendszeresen járt SókszelQcére, ahol szlovák állampolgárságú menyasszonya él. Svájc az Interpol segítségével azért körözte a

fiatalembert, mert – mint késQbb kiderült – egy csaló az Q útlevelével Svájcban bérelt lakást, ahonnan interneten olyan számítógépekért fizettetett megrendelQivel, amelyeket soha nem szállított le. Ezzel mintegy harmincmillió forintra tett szert jogtalanul. Dávid Árpád György útlevelét még 2005 márciusában lopták el, a fiatalember be is jelentette. Mivel a csaló Dávid Árpád György ellopott útlevelével „dolgozott”, a svájci rendQrség ragaszkodott az útlevél tulajdonosának kihallgatásához.
A fiatalembert hosszas kiadatási eljárás után Szlovákia kedden délben adta át a svájci rendQröknek a pozsonyi repülQtéren. Szerdán már a berni bíróság elQtt állt, délután pedig már azt telefonálhatta haza, hogy felmentették, sQt, azt is közölték vele, hogy a történtekért kártérítésre is jogosult, de ezt kérelmeznie kell. A fiatalember mind a szlovák, mind a svájci hatóságoktól kártérítést fog követelni. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó, ha az oktató csak egy helyen oktathat?

Tovább olvasom