Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Hónapok óta áll a 61-es főút nagykanizsai elkerülő szakaszának építése

Tavaly ősz óta áll a 61-es főút nagykanizsai elkerülő szakaszának kivitelezése, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szerint azonban a Vegyépszer, mint az egyik kivitelező, csődje nem befolyásolja, hogy még az idén elkészüljön a beruházás.
Az elkerülő út az M7-es autópályát a Kaposvár felől érkező főúttal köti össze Nagykanizsától délkeletre, a munkálatok 2009-ben kezdődtek el. A NIF korábbi közlése szerint a kétszer egy sávos, közel 3,3 kilométer hosszú út építésére kiírt közbeszerzési eljárást az ENV 61 Konzorcium nyerte el, amelyet az Euroaszfalt Építő és Szolgáltató Kft. vezet, tagja pedig a Nemzetközi Vegyépszer Zrt.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként valósul meg. A 3,6 milliárd forint beruházás 15 százalékát az operatív programon belüli hazai forrásból fedezik, 85 százalék pedig európai uniós támogatás.

A munkálatok azonban a múlt év ősze óta állnak, addig a nyomvonal kialakítása, a vasutat keresztező híd zsaluzata és részben a szerkezete készült el. A most is kint lévő táblák felirata szerint 2010 októbere lett volna a befejezési határidő, de hónapok óta semmiféle mozgás nem látszik a munkaterületen.

Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője az MTI kérdésére közölte: "a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. csődje nincs kihatással erre a beruházásra, mert az Euroaszfalt Kft. már korábban jelezte, hogy egyedül is képes befejezni a projektet". Megtörtént a szerződésmódosítás is, a változást azonban az ellenőrző KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt. még nem ellenjegyezte.

A kommunikációs vezető hozzátette: szeretnénk, ha a beruházás még ebben az évben elkészülne, de "ez nagy részben függ a vállalkozó által biztosított erőforrástól és az építési ütemtől". A vállalkozó által átadott ütemterv szerint elkészülhet a beruházás, "biztosan nem lesz torzó, mert az európai uniós támogatás rendelkezésre áll az elkészítéséhez" - fogalmazott Loppert Dániel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárommilliárddal esett a könyvpiac

A hazai könyvpiac a 2008-as, 67 milliárd forintos csúcsidőszak óta folyamatosan csökken, tavaly… Tovább olvasom