Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Hollandia megnyitja munkaerőpiacát a kelet-európaiak előtt

Spanyolország, Portugália és Finnország után Hollandia is úgy döntött, hogy megnyitja a kapuit az új tagállamok munkavállalói előtt.
A 16 milliós országban 6 százalékos a munkanélküliség és egyre csökken. Szakértők szerint tömeges invázió nem fenyeget. Körülbelül hatvanezerre emelkedhet azoknak a munkavállalóknak a száma, akik a 10 új tagállamból érkeznek. A lengyel vízvezetékszerelőtől tehát nem tartanak úgy, mint Franciaországban vagy Németországban. Igaz, Franciaországban a munkanélküliség csaknem 10 százalékos, Németországban pedig meghaladja a 12 százalékot. Az Európai Unió ezzel kapcsolatos jelentése megállapította: Nagy-Britannia, Írország és Svédország profitált abból, hogy megnyitotta kapuit az új tagállamok munkavállalói előtt.

Hollandia csak január elsejétől engedi be szabadon a munkavállalókat. Kell ugyanis egy kis idő, mondják, amíg a holland közvélemény megemészti ezt a dolgot, amelyet különben sokan úgy tálalnak, hogy még mindig jobb egy lengyel vagy magyar vízvezetékszerelő vagy éppen hentes, mint egy muzulmán, aki esetleg nem respektálja fogadott hazája törvényeit és aki szokásaiban és kultúrájában jóval távolabb áll a holland hétköznapoktól, mint mondjuk egy magyar vagy egy lengyel munkavállaló.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővül a Sziget 2006-os fellépőinek listája

New York-i art-pop, belga gitárzene, skandináv progresszív metal, gipsy-punk, mali kora-játékos,… Tovább olvasom