Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Hölgyprogram

Magyarországon a foglalkoztatási ráta a nőknél jóval alacsonyabb, mint az Európai Unióban számított. Ezen kíván segíteni egy hamarosan kezdődő program.
A nőket munkaerőpiaci szerepvállalásra ösztönöző projekt indul PHARE-támogatással, 4,1 millió eurós költségvetéssel hazánkban. A program legalább ezer, jelenleg a munkaerőpiacon nem megjelenő nőt kíván bevonni különféle képzésekbe, átképzésekbe, majd elősegíti elhelyezkedésüket. A sikeres lebonyolításhoz dán szakértők nyújtanak segítséget.

A program keretében szétosztásra kerülő vissza nem térítendő támogatásra pályázók előnyhöz jutnak, ha benyújtott pályamunkájukban a nonprofit vállalkozásokat is számba veszik. Így minimum 100 ezer, maximum 300 ezer euró nyerhetnek el. Az összeg felhasználásával kell aztán egy-egy térségben megszervezniük a gyes, a gyed után ismét munkát vállaló, illetve a 40 év feletti, jelenleg nem foglalkoztatott nők képzését, átképzését, elhelyezkedését.

A szakemberek várakozásai szerint a program tapasztalatokat nyújt a téren is, miként javítható szélesebb körben Magyarországon a nők foglalkoztatottsága, illetve remélik, hogy a projektbe bevont hölgyek elhelyezkedése révén családjaik életkörülményei kedvezően változnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérges pókok

A pókok legtöbbje nem szereti az embereket, és amikor egy kisvárosban megfordulnak az erőviszonyok,… Tovább olvasom