Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Hogyan teremts rendet?

Néha a lakásdekoráció a rendteremtés legnagyobb ellensége - teremts ötleteink segítségével letisztult otthont!

Néha a lakásdekoráció a rendteremtés legnagyobb ellensége, kivéve, ha van néhány ötletünk arra, hogy hogyan oldható fel az esztétikum és a használhatóság kibékíthetetlennek tűnő ellentéte. A rend persze nem jelenti azt, hogy meg kell válnunk minden fajta dekorációtól és dísztárgytól, de mindenesetre érdemes alaposan körülnézni otthonunkban, és - még ha fájó szívvel is - szelektálnunk. Vigasztalásul szolgáljon, hogy ha megszabadulunk a felesleges porfogóktól és áttekinthetőbb környezetet teremtünk, jobban érvényesülnek a megmaradt dekorációs apróságok!  Sokszor elég néhány apró lépést megtennünk, s máris rendezettebbnek, tisztábbnak tűnik a lakás. 

• A hűtőmágnesek segítségével kordában tarthatod a konyhádban kallódó, de egyszer még talán fontossá váló cetliket , de azért figyelj, nehogy túlburjánozzon a dolog. Ha mindenképpen sok mágnesre van szükséged, válassz egyforma, de legalábbis egymással harmonizáló darabokat! A sok különböző színű, formájú és anyagú hűtőmágnes nem esztétikus, és az összevisszaság látszatát kelti.

• Kevés dolog képes annyira rendetlenséget kelteni, mint az összevissza eldobált cédék és DVD-k. Ne sajnáljuk a pénzt egy (vagy több) CD-tartóra, amelyből annyifélét lehet kapni, hogy biztosan találunk a stílusunkhoz, otthonunknhoz illő darabot. Mediterrán enteriőrökbe például fából vagy (kovácsolt)vasból válasszunk, modernebb lakásbelsőkbe a krómozott, üveg és hasonló tartók illenek. Az egzotikumok kedvelői faragott, kézzel készített szekrénykét vagy polcot választhatnak.

• Ügyelj arra, hogy az ablakpárkányokat és a polcokat ne pakold tele csetreszekkel!  A "kevesebb több" elve itt is érvényes: egy-egy szép cserépbe ültetett növény, néhány jól eltalált, hangsúlyos kiegészítő jobban érvényesül, mint ha húsz évre visszamenőleg minden ajándékba kapott apróságot kiállítunk - arról nem beszélve, hogy ez a megoldás takarítás, portörlés szempntjából sem praktikus. Tüntesd el a nagymamától örökölt bájos, ám kiváló porfogó horgolt terítőket, csipkéket.

• A visszafogottság a fürdőszobában is harmóniát teremt: válassz egyszerű fehér - vagy más egyszínű - vécépapírt, és a törölközők is passzoljanak egymáshoz!

• Próbáld rábeszélni párodat, hogy a szoba központjában álló nagy fekete hangfalakat cseréljétek kisebb és jobban eldugott hangszórókra!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírálta az EP Románia uniós felkészültségét

Az Európai Parlament Külügyi Bizottsága november 23-án, szerdán Brüsszelben elfogadta a Románia… Tovább olvasom