Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Hogyan támogatnák az egyházakat?

Hogyan támogatnák az egyházakat? kérdésünkre megérkeztek a válaszok.

 www.valasztas.kisalfold.hu

Március 27-i kérdésünk:
Mit lehet tenni az orvosi hálapénz ellen?


Válaszok a Hogyan támogatnák az egyházakat? kérdésre:

MIÉP-Jobbik a Harmadik Út: A magyarságnak szüksége van a történelmi egyházak oktató, nevelő, szociális és karitatív tevékenységére, ezért működésük biztonsága államilag támogatandó! Európa első nemzetállamát, Magyarországot a kereszténység teremtette. Ki a neoliberális ... (elvekkel) kultúrából, oktatásból és a médiából! Nem hagyjuk, hogy ... gyarmatosítsák anyagi, szellemi és lelki javainkat.

Szabad Demokraták Szövetsége – A Magyar Liberális Párt:
Az adózó állampolgárok az egyházak hitéletének támogatására ajánlhassák föl személyi jövedelemadójuk összesen 3 százalékát. A nem adózó állampolgárok helyett „fejkvóta" szerint arányosítva az állam nyújtson támogatást. A költségvetés fizesse a közfeladatok ellátását (oktatás, karitatív tevékenység stb.). Azonban az egyházak szerepvállalását a politikában nem támogatjuk. (Dr. Szalai Zsuzsanna, 4. vk.)


Magyar Demokrata Fórum: Az egyházak által végzett karitatív és oktatómunka, a hívők szolgálata, valamint a családok védelme és az ifjúság nevelése mind annyira fontos tevékenység, hogy az államnak támogatnia kell.

Az MDF szerint legalább olyan mértékű támogatást kell biztosítani, mint a hasonló tevékenységet végző állami intézményeknek.

Magyar Szocialista Párt:
Hívők és nem hívők egyaránt támogatják az egyházakat a társadalom javát szolgáló hivatásuk teljesítésében, hiszen az egyház-finanszírozási törvény alapján az állam széles körben nyújt közpénzt oktatási, kulturális, egészségügyi, szociális tevékenységükhöz, sőt, hitéletükhöz is. A törvény jól vizsgázott, hiszen különböző kormányok alatt közel 10 éve szinte változatlanul szabályozza az egyházak állami támogatását, ezért megváltoztatása szükségtelen.

Kereszténydemokratapárt:
A Kereszténydemokratapárt a bejegyzett és a közjót szolgáló egyházaknak biztosítana: alap- és kiegészítő normatív támogatást, az egyházak által fenntartott oktatási, kulturális, szociális, egészségügyi intézmények fenntartásához az 1 százalék szja-felajánlás dupláját, az egyházi műemlékek felújítási költségeinek teljes állami finanszírozását, az egyházi alkalmazottak, munkatársak bérének 60 százalékát.

Fidesz – MPSZ–Kereszténydemokrata Néppárt:
Kiszámítható támogatási rendszert az egyházaknak! Az egyházak fontos feladatot vállalnak a nemzettudat, a kultúra és a lelki egészség megújításában. Intézményrendszerük révén számos közfeladatot is átvállalnak. Helyreállítjuk az egyházi intézményekben tanulók, egyházi fenntartású szociális intézményekben vagy szolgálatok által ellátottak, és maguk az intézmények esélyegyenlőségét. Támogatjuk az egyházak kórházi lelki gondozói szolgálatát, segítünk annak továbbépítésében.

Ön mit kérdezne a pártoktól? Írja meg nekünk az info@kisalfold.hu e-mail-címre!

 Az összes Győr-Moson-Sopron megyei választókerület jelöltje megtekintehtő a Kisalföld Online-on >>


MI KÉRDEZÜNK, A PÁRTOK VÁLASZOLNAK


Az összes eddig megjelent kérdés és válasz itt olvasható >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önarckép

Jánossomorja. Ma este 6 órakor Önarckép címmel kiállítás nyílik az öt éve elhunyt Kurucz Béla László… Tovább olvasom