Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Hogyan segítenék a pályakezdőket?

Hogyan segítenék a pályakezdőket? kérdésünkre megérkeztek a válaszok.

 www.valasztas.kisalfold.hu

Április 6-ai kérdésünk: 
Ki szavazzon az Önök pártjára?


Válaszok a Hogyan segítenék a pályakezdőket? kérdésre:

MIÉP-Jobbik a Harmadik Út: A pályakezdők munkanélkülisége csupán részjelensége a tragikus helyzetű magyarországi munkaerőpiacnak. Már a képzési rendszer is torz: pl. évente 3000 jogász végez, míg iparosból hiány van. Állami szinten kiemelten kell támogatni a családi vállalkozásokat, a kisvállalkozókat. Az itt megtelepedett külföldi cégeket kötelezni kell, hogy magyar termelőkkel, beszállítókkal, munkavállalókkal kössenek szerződést. (Sárdy Barbara, 7. vk.)

Szabad Demokraták Szövetsége – A Magyar Liberális Párt:
  Ígéretünket betartottuk, százezer forintra emeltük a diplomás pályakezdők minimálbérét. Foglalkoztatóknak járulékcsökkentés, ha pályakezdőket alkalmaznak. A fogyatékkal élők munkába állását kiemelten támogatnánk. Az igazi segítség a munkahelyteremtés, vállalkozások támogatásával, de szűnjön meg a foglalkoztatottak felvételének diszkriminanciája! (Fodor Pálné, 1. vk.)

Magyar Demokrata Fórum:
A pályakezdők elhelyezkedése nagyon fontos lelki és gazdasági tényező a tanulmányaikat befejező fiatalok és az ország szempontjából is. Egyrészt ösztönzőrendszert kell bevezetni a munkáltatók számára, másrészt  a munkaerő-piaci igényekhez kell igazítani a képzési rendszert és az ebben részt vevők számát úgy a szakképzésben, mint a felsőoktatásban is. (Szabó Miklós, 4. vk.)


Magyar Kommunista Munkáspárt:
Ma Magyarországon nagyon sok pályakezdő fiatal munkanélküliként kezdi életét. A Munkáspárt egész tevékenységében kiemelten kezeli a fiatalok helyzetét hisz ők a jövő! Ezért mi törvényben szabályoznánk a fiatalok első munkahelyhez jutását. Aki pályakezdőnek ad munkát, kapjon adókedvezményt. A nyugdíjkorhatár csökkentésével rengeteg munkahely szabadulna fel, amelyeket az 55, 60 év felettiek töltenek be. (Pénzes András, 7. vk.)

Magyar Szocialista Párt:
Jól fizető, tartós munkahelyhez képzett munkaerő kell. Ezért fejlesztjük a szakképzést és a felsőoktatást, Regionális Egyetemi Tudásközpontot és Területi Integrált Szakképző Központot hozunk létre Győrben. Start-programunk (Start-kártya, Start-plusz program) keretében járulékkedvezményekkel támogatjuk a pályakezdőket. Az EU által támogatott fejlesztési programjainkkal 300-400 ezer új munkahelyet teremtünk. (Dr. Molnár Csaba, 2. vk.)

Magyar Vidék és Polgári Párt: A foglalkoztatáspolitika intézményrendszere elavult. Feladata többek között az éppen hatalmon lévő kormány számára megfelelő statisztikák gyártása és jelentős közpénz segélyként vagy egyéb célokra történő kiosztása. Az oktatás és a munkaerőpiac igényeit kell összehangolni, hogy a munkanélküli-képzés megszűnjön. (Wandraschek Ferenc, dr. Friedl László Mihály)

Kereszténydemokratapárt:
A KDP alkotmányban biztosítaná az első lakáshoz és az első munkahelyhez való jogot. Fenntartjuk és fejlesztjük a Diákhitel-rendszert, a felvehető összeget felemeljük 50.000 ft/hó összegre, a kamatot levisszük 7 százalékra. Az otthon-iskola-munkahely viszonylatban az útiköltséget 100 százalékban térítjük.

Fidesz – MPSZ–Kereszténydemokrata Néppárt:
Olyan tudást kell adni részükre az iskolában, amely használható a munkaerőpiacon. A jelenlegi 29 százalékról 19 százalékra csökkentjük a munkát terhelő adót, a járulékterhek mértékét, így 200 ezer új munkahelyet teremtve, illetve EU-s forrásokból közvetlen munkahelyteremtő programokat indítunk. Cél a teljes foglalkoztatás, aki dolgozni akar, az találjon képzettségének megfelelő munkát.

Ön mit kérdezne a pártoktól? Írja meg nekünk az voks@lapcom.hu e-mail-címre!

 Az összes Győr-Moson-Sopron megyei választókerület jelöltje megtekintehtő a Kisalföld Online-on >>


MI KÉRDEZÜNK, A PÁRTOK VÁLASZOLNAK


Az összes eddig megjelent kérdés és válasz itt olvasható >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc beszéde az Andrássy úti nagygyűlésen

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt szombaton Budapesten, a Magyar Szocialista Párt Andrássy úti… Tovább olvasom