Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Hogyan segítenék a hazai vállalkozásokat?

Hogyan segítenék a hazai vállalkozásokat? kérdésünkre megérkeztek a válaszok.

 www.valasztas.kisalfold.hu

Április 5-ei kérdésünk: 
Mikor lesz forint helyett euró Magyarországon?


Válaszok a Hogyan segítenék a hazai vállalkozásokat? kérdésre:

MIÉP-Jobbik a Harmadik Út: A magyar gazdaság nem bír el ennyi külföldi tulajdonú multinacionális céget. Bevételarányos megadóztatásuk nagyon várat magára, s le kell állítani állami támogatásukat! Azokat, amelyek továbbra is az országban maradnak, kötelezni kell, hogy csak hazai alapanyagokból, hazai beszállítókkal dolgoztathassanak. Létre kell hozni egy állami tulajdonú bankot, mely kamatmentes hiteleket nyújt kis- és középvállalkozóinknak. (Sárdy Barbara, 7. vk.)

zabad Demokraták Szövetsége – A Magyar Liberális Párt:
  A liberális gazdaságpolitika kiemelten támogatja a kis- és középvállalkozásokat. Adócsökkentéssel, fejlesztési tőkével. Versenyképességük javítása érdekében pályázható beruházási támogatással, hitel- és tőkeprogramokkal (Széchenyi-kártya, mikro-, midi- és Európa-hitel program). Támogatjuk a beszállítói programokat, s minden piacteremtő elképzelést. (Graffelner Kálmán, 3. vk.)

Magyar Demokrata Fórum:
Az MDF a középrétegek és a hazai vállalkozások pártja. Megszüntetjük a magyar vállalkozások hátrányos megkülönböztetését. A közbeszerzésnél (törvénymódosítással) a hazai  (helyi) vállalkozásokat támogatjuk.  Leépítjük a bürokráciát, megszüntetjük az állam generálta körbetartozásokat, csökkentjük a vállalkozások pénzügyi terheit. Az uniós támogatások felhasználásánál a hazai vállalkozások versenyképességének növelését preferáljuk.  (Szabó József, 3. vk.)

Magyar Kommunista Munkáspárt:
A Munkáspárt a multinacionális tőke ellen küzd. Azt mondjuk: a hazai kis- és középvállalkozókat kell támogatni, ezen réteg érdekképviseletét is vállaljuk. Az ilyen vállalkozások foglalkoztatják a munkavállalók 60–70 százalékát. Ők tudnak újabb munkahelyeket teremteni. Őket adókedvezményekkel, járulékcsökkentésekkel, energiafelhasználási árkedvezményekkel kell támogatni.

Magyar Szocialista Párt:
Általában a költségvetés lehetőségeivel összhangban adó- és járulékcsökkentéssel. Ezen túl az alacsony tőkéjű, továbbá a foglalkozást biztosító és a foglalkoztatást növelő vállalkozásoknak juttatott támogatás, illetve kedvezményes kamatozású kölcsönök révén. A vonzerőt jelentő infrastruktúra kiépítését (utakat, közműveket) állami, önkormányzati forrásokból kell támogatni, kiegészíteni. A szakképzést jobban a piaci, gazdasági igényeknek megfelelően kell alakítani és szervezni. (Balogh József, 3. vk.)

Magyar Vidék és Polgári Párt:
Pozitív diszkriminációval. Különösképpen a mezőgazdasági és hazai élelmiszer-feldolgozó vállalkozások esetében. Általánosan pedig meg kell szüntetni a sarcszerű adó- és járulékrendszert, melynek következtében a költségvetési bevétel és a foglalkoztatottak száma is nőni fog. (Dr. Friedl László Mihály, Wandraschek Ferenc)

Kereszténydemokratapárt:
A beruházásokat és fejlesztéseket kedvezményes, hosszú lejáratú hitelkonstrukciókkal, pályázati képzésekkel és tanácsadással, továbbá marketingeszközökkel. Adózás terén a KDP véleménye, hogy az induló vállalkozások 3 évig 0, a 4. és 5. évben 10 százalék adót fizessenek, az 5. év után pedig – kiterjesztve a többi vállalkozás esetén is – 16 százalékot.

Fidesz – MPSZ–Kereszténydemokrata Néppárt:
Ha munka van, minden van, ha munka nincs, semmi sincs. A munka ad értelmet és értéket az életnek, biztos megélhetést és gyarapodást a családnak. Ezért Magyarországon új, munkaalapú gazdaságpolitikára van szükség. Kevesebb közteher, több támogatás a vállalkozásoknak, ez az Új Széchenyi-terv, amely radikálisan csökkenti a munkaadói járulékterheket, feltőkésíti a hazai kis- és középvállalkozásokat és munkahelyeket teremt.

Ön mit kérdezne a pártoktól? Írja meg nekünk az voks@lapcom.hu e-mail-címre!

 Az összes Győr-Moson-Sopron megyei választókerület jelöltje megtekintehtő a Kisalföld Online-on >>


MI KÉRDEZÜNK, A PÁRTOK VÁLASZOLNAK


Az összes eddig megjelent kérdés és válasz itt olvasható >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc beszéde az Andrássy úti nagygyűlésen

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt szombaton Budapesten, a Magyar Szocialista Párt Andrássy úti… Tovább olvasom