Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Hogyan látták a szakértők a vitát?

Az MTV műsorába meghívott politológusok és a BBC szakértője szerint a jelenlegi kormányfő nyerte a miniszterelnök-jelöltek kampányvitáját; a gazdasági elemző szerint semmi nem dőlt el, a nagy piaci szereplők a választás végét várják.

A vita vendégei elsősorban a jelenlegi miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc vitastílusát elemezték. Véleményük szerint ő volt az, aki meglepetést tudott okozni azzal, hogy jóval támadóbb, agresszívabb volt, mint Orbán Viktor.
Lakner Zoltán politológus szerint a vitát Gyurcsány Ferenc nyerte, különösen a szópárbaj első felében volt meggyőzőbb partnerénél, amikor is Orbán Viktor lámpalázasnak tűnt. A vita második felében azonban a kormányfő arrogánssá vált. Török Gábor politológus szerint Gyurcsány Ferenc megnyerte a vitát, de nem biztos, hogy győzött. Lehengerlő volt, de nem biztos, hogy ez a nyerő, mert jó lenne tudni, a választópolgárok mit gondolnak erőről és erőszakról.
Síklaki István szociálpszichológus szerint a határozottság kétélű fegyver, kockázatos, milyen hatással jár, ha valaki gunyoros, kioktató és támadó. Arra az amerikai elemzésre emlékeztetett, hogy általában az veszít, aki nagyon sok negatív dolgot említ.
Pártos Gábor úgy vélte, hogy a hivatalban lévő miniszterelnök nagyobb felkészültséggel szállt vitába. A BBC elemzője szerint Gyurcsány Ferencnek azt is sikerült elérnie, hogy úgy szólaljon meg, mint az ellenzék vezére, folyamatosan emlékeztetve az 1998–2002 közötti Orbán-kormány tevékenységére, miközben Orbán Viktor nem élt kellőképpen miniszterelnöki hátterével, nem szólt kormányfőként ténylegesen elért eredményeiről.
Sarkadi Szabó Kornél piaci elemző szerint semmi nem dőlt el. A nagy piaci szereplők a választás végét várják, hogy a győztes fél programja kikristályosodjon. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar származású az ötödik űrturistajelölt

Charles Simonyi, aki a Microsoft Word egyik vezető fejlesztőmérnöke volt, valószínűleg a jövő év… Tovább olvasom