Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Hogyan ismerkednek a külföldi fiatalok Szegeden?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szórakozóhelyek mellett az internetes fórumok a legközkedveltebb helyszínei az ismerkedésnek Szegeden is. A nyár azonban kicsalogatta a fiatalokat az utcára. Megteltek a szórakozóhelyek és a teraszok. Külföldi diákokat faggattunk arról, milyenek a szegedi nők, miben más a velük való ismerkedés?
– De szép szőke lány – sóhajt fel valaki egy külföldi fiútársaságból. Odaléptünk. Csak a szőke lányok tetszenek nekik? Kíváncsiságunkat Rami, dubai fiatalember csillapította: – Nekem a szőke és a barna lányok a legkülönlegesebbek, mert otthon, nálunk ritkán látni világos hajú nőket. Szépek az orosz és a lengyel lányok is, de a szegedi nőkben van valami más, valami különleges. Azon kívül, hogy kedvesek és nyitottak, az átlag sokkal kihívóbban öltözködik, mint az ország bármely más területén élők. A magyar nők feltűnően nagy gondot fordítanak a hajuk és a körmük ápoltságára – osztja meg tapasztalatait a 26 éves orvostanhallgató, aki már hét éve figyeli Szeged leányait.

Ramitól azt is megtudtuk, ismerkedési szokásaik megváltoznak, mikor Szegedre jönnek, hiszen otthon náluk sokkal merevebbek a lányok és szüleik is. Ha randira szeretnének menni, általában előbb a szülőktől kell engedélyt kérni. Az arab országokban a nők nem járnak klubokba, mint Magyarországon, ők a munkahelyen és az iskolában ismerkednek.

Szegeden több szórakozóhely is üzemel, ahol különböző származású fiatal tölti a szabadidejét. A nyár beköszöntével pedig a kávézók teraszai is megtelnek. Sokszor már az a bizonyos kellő bátorság sem kell a nők megszólításához, mert az idegen országokból jött fiúk szerint a lányok itt sokkal karakteresebbek, sokszor látszólag ők hordják a nadrágot.

Bár kultúrájuk és vallásuk teljesen eltérő, George Demetriades is Ramihoz hasonlóan vélekedig a szegedi lányokról: nagyon szépek és mivel barátságosak, könnyű velük ismerkedni. Hazájában is főleg barátokon keresztül, munkahelyen és iskolában találkoznak a fiatalok. A fekete hajú, sötét szemű fiatalember Ciprusról jött hozzánk, és három éve az orvosira jár. Elmondta, náluk minden ugyanúgy működik, mint nálunk ismerkedés tekintetében: elmennek kávézni, sétálni, szórakozni, sőt a görög fiatal lányok klubokba is járnak, de jobban figyelnek a jó hírükre, hiszen a szigetország zárt közösség.

A 23 éves fiú nyolc hónapja ismerte meg barátokon keresztül szép szőke szegedi barátnőjét: – A déli szemet vonzza a világos tekintet. Ezenkívül a magyar lányok nagyon aranyosak. Nem azért, mert így akarják, hanem mert ilyenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 06.20.

Tovább olvasom