Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Hogyan értékeli az elmúlt napok eseményeit?

Megkérdeztük a győri polgármester-jelölteket arról, hogyan értékelik az elmúlt napok eseményeit?

Szeptember 20-ai (szerdai) kérdésünk:

Hogyan értékeli az elmúlt napok eseményeit?


Borkai Zsolt (Fidesz–KDNP): – Joggal háborított fel minden jóérzésű embert a miniszterelnök vallomása. Gyurcsány Ferenc morálisan megsemmisült. Egyetértünk olyan tiltakozásokkal, melyek nem sértik az alkotmányos kereteket, ám a zavargásért az MSZP-nek kell vállalni a felelősséget, ha nem vonja meg a bizalmat a kormányfőtől. A helyzet konszolidálására ez az egyetlen alternatíva.


Kovacsics Imre (független)
 – Mindegyik párt volt kormányzati pozícióban, az ellenzéknek is mindig tisztában kellett lennie azzal, mi történik a politikai színfalak mögött. Egy biztos, a Magyar Köztársaságra felesküdött pártpolitikusok nem a magyar lakosság, a magyar gazdaság és közélet felemelkedését szolgálták eddig, hanem saját hatalmi törekvéseiket hajszolták, még akkor is, ha tudták, tévutakra viszik az országot. A független jelöltek iránti bizalmat megerősítik a mostani események.

Kun András (MSZP–SZDSZ):
– Tizenhat éve nem vállalni az ellehetetlenülő szerkezet átalakítását – ez a hazugság. Mint demokrata a szólásszabadság híve vagyok. Joga van a kisebbségnek fütyülni, de tisztelje a többség „hallani akarom" jogát! Utcán harcolni, épületeket, kocsikat és így egy országot tönkretenni senkinek nincs joga. A demokratikus jogállamot, a nyugodt hétköznapjaink biztonságát meg kell védeni!


Schmidt Péter (független):
– A kiszivárogtatás engem is felkészületlenül ért. A hazudozás beismerése az egész országban zavart keltett, a polgárokat az sem nyugtatta meg, hogy pártja kiállt a miniszterelnök mellett. A véres megmozdulásokat mélységesen elítélem. Úgy érzem, jelen helyzetben felértékelődnek a pártoktól független, tapasztalt politikusok. Polgármesterként Győrben az országos állapottól függetlenül a békés fejlődést fogom megvalósítani.

Szabó József (MDF):
– Egyedül az MDF nem hazudott a tavaszi választásokkor, sőt, még éppen mi figyelmeztettük a pártokat, hogy nézzék felnőtteknek a választópolgárokat. A miniszterelnök morálisan elbukott. Ugyanakkor az utcán tüntetésekkel, rombolással nem lehet megoldani semmit. Sajnálom, hogy ezek az események elterelték a figyelmet az önkormányzati választásokról, a programokról, a jelöltek képességeiről. Ezt a cumit már ne vegyük be!


Szeptember 21-ei (csütörötki) kérdésünk:

Változtatna a helyiadó-rendeleteken?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos állami támogatás Pécsnek

Egymilliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap Pécs az Európa Kulturális Fővárosa… Tovább olvasom