Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Hogyan élnek a magyar családok?

A mozgásra jobban, a helyes táplálkozásra kevésbé figyel oda a magyar családok többsége – derül ki a Nestlé életmódközpont felméréséből.
A mintegy félezer embert megkérdező kutatás szerint a fiatalok és a felnőttek aktívan keresik a hiteles forrásból származó információkat. A táplálkozást illetően leginkább barátokra és ismerősökre hallgatnak, és csak másodsorban fordulnak szakemberhez.

Rámozdulunk a sportra – állapítja meg a felmérés. A 2007 májusában végzett megkérdezések szerint a rendszeres testmozgás egyre több család életében válik a mindennapok részévé. A 80 százalékban női válaszadók egyharmada 45-60 percet mozog naponta. A válaszadók házastársának csupán 32 százaléka jár el naponta vagy hetente mozogni, ami a férfiak alacsonybab sportolási hajlandóságát jelzi.

Jóval kedvezőbb képet mutat a gyerekek hozzáállása a sporthoz: 14 százalékuk naponta végez valamilyen testmozgást. Az életmódközpont kérdéseire válaszolók csupán 31 százalékánál volt vásárlási szempont, hogy az élelmiszer egészséges legyen. Egy ötös skálán mérve a legtöbben kevésbé (3) vagy alig (2) fordítanak figyelmet a helyes táplálkozásra, a válaszadók 6 százaléka nem törődik azzal, mi kerül az étkezőasztalra.

A napi háromszori étkezés a válaszadók 45 százalékának szokása. Jóval kevesebb azok aránya, akik naponta négyszer, ötször ülnek asztalhoz. Főétkezésnek legtöbben a vacsorát jelölték meg. Fontos információforrás az internet is, amelyet a tévé és a rádió, valamint a magazinok követnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyaralást szerveztünk az interneten

Alapszintű angolnyelv-tudással, közepes internetezési gyakorlattal és jó adag kalandvággyal egy… Tovább olvasom