Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Hogyan aludtak ők?

Hogyan aludtak mára virradóra azok, akiknek köszönhető, hogy a világban megosztott, egymást maró nemzetként emlékeznek meg rólunk a forradalom ünnepén? Hogyan aludtak ők, akik képesek voltak a lassan igazi ünneppé nemesedő ötvenhat emlékezetét elhomályosítani napi politikai eseményekkel?

Hogyan aludtak azok, akiknek köszönhető, hogy Budapest, a magyar főváros utcáit rendőrök és vízágyúk, kitépett lámpaoszlopok, felfordított kukák, eltérített, barikádnak használt

autóbusz tette járhatatlanná? Hogyan aludtak azok, akik saját felelősségük helyett mások felelőtlenségéről beszélnek, mintha mindkettő ugyanaz volna?
Hogyan aludtak azok, akik gumilövedékkel lőtték azokat, akik éppen azt a nyelvet beszélik, mint ők, ám megértésre mégsem volt remény, hiszen szemben álltak velük? Hogyan aludtak azok, akik úgy gondolták, nekik nem elég a szólás szabadsága, nekik nem elég a demokratikus választás, nekik az kell, ha a tévékben, újságok lapjain láthatóvá válnak, arcukra tekert sáljukkal, kezükben tégladarabokkal?
Hogyan aludtak azok, aki öltönyben léptek pulpitusokra, hogy saját szájuk íze szerint emlékezzenek meg a forradalomról? Hogyan aludtak azok, akik nem csitítani, hanem szítani akartak? Hogyan aludtak azok, akik szerint ma Magyarországon ugyanolyan helyzet van, mint volt ötven évvel ezelőtt? Hogyan aludtak azok, akik miatt sérülteket szállítottak kórházakba? Hogyan aludtak azok, akik lovasrohammal oszlattak tüntetőket?
Hogyan aludtak azok, akik nem arra használták fel a szabadság hőseinek ünnepét, hogy normalizálják végre a magyar állapotokat, hanem arra, hogy konzerválják az aggódás, a félelem, a bizonytalanság idejét? Hogyan aludt az, akiről a tömeg skandált, hogy mondjon le? Hogyan aludt az, aki megint ügydöntő népszavazást hirdetett meg? Hogyan aludtak azok, akik úgy érzik, a történtekért nem ők a felelősek?
Hogyan aludtak ők, akik miatt sokan, nagyon sokan már hónapok óta nem tudnak aludni nyugodtan?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó figyelmeztetés - utolsó következtetés

Senki ne olvassa ki soraimból, hogy akármilyen hősi pózban akarnék tetszelegni! Ötven esztendeje… Tovább olvasom