Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Hogy pályázzunk a SAPARD-ra ?

A SAPARD az Európai Unió egyik speciális előcsatlakozási segélyprogramja a tíz, csatlakozni kívánó közép- és kelet-európai ország, így Magyarország számára is.
A programot 1999 tavaszán Berlinben az Európai Unió kormányfőinek csúcsértekezletén hagyták jóvá. Célja a mezőgazdaság és vidékfejlesztés támogatása olyan intézkedéseken keresztül, melyek elősegítik az agrárstruktúra hatékonyságát, valamint a vidék életképességének növelését. Úgy nyújt segítséget, olyan pályáztatási technikát tesz követendővé, hogy a tagjelölt országok számára eközben a közösségi jogszabályok átvételét is közvetetten szorgalmazza. A program kiemelkedő erénye, hogy még a csatlakozás előtti időszakban „ráhangol" az unió által finanszírozott intézkedésekre.
Magyarországon a pályáztatás indításakor háromféle intézkedés során lehet támogatást elnyerni a SAPARD-programból. Ezek a következők:
1. Mezőgazdasági vállalkozások beruházásainak támogatása (gépbeszerzési beruházások; meglévő szarvasmarha-, baromfi-, sertés-állattartási létesítmények, takarmányozást célzó gazdasági épületek felújítását elősegítendő).
2. Mezőgazdasági és halászati termékek feldolgozásának és marketingjének fejlesztése.
3. Vidéki infrastruktúra fejlesztése és javítása (mezőgazdasági úthálózat-, energiaellátás fejlesztése, alternatív szennyvízkezelési eljárások alkalmazása, helyi piacok, felvásárlóhelyek kialakítása, informatikai és kommunikációs rendszerek fejlesztése).
Az alapítványnál várják az érdeklődő gazdákat, hogy a pályázatok kiírását megelőzően időben fel tudjanak készülni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosítási díjak - drágán adják az életet

A nyári főszezont megelőző hónapokban valamennyi biztosító, átlagosan 6-8 százalékkal emelte díjait.… Tovább olvasom