Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Hoffmann: tavasz végére elfogadhatja a parlament az oktatási törvényt

A következő év tavaszán kerülhet a Parlament elé, és az ülésszak végére megszülethetnek az oktatáshoz kapcsolódó új törvények - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára sajtótájékoztatón, pénteken, Gyulán.

Hoffmann Rózsa a közoktatási rendszer tervezett változásairól szóló előadását követően az MTI-nek elmondta: az új közoktatási-, a felsőoktatási- és a pedagógus életpályáról szóló törvények megalkotása mellett dolgozik a tárca az új Nemzeti Alaptanterv kidolgozásán és egy új érettségi reformon is.

A várható menetrendről szólva hozzátette: a felsőoktatási törvénykoncepció tervezete már elkészült és a szövege már nyilvánosságra is került. A közoktatási- és a pedagógus életpályáról szóló koncepció tervezete, mint vitaanyag pedig reményei szerint két hét múlva, vagy azon belül szintén a nyilvánosság elé kerülhet, főként mert azokat a miniszteri értekezlet már jóváhagyta.

Ezután megkezdődik, illetve folytatódik a vita, a nemzeti konzultáció, amely december végére zárul le.

A törvények előkészítésének következő fázisában bedolgozzák a tervezetekbe az észrevételeket, majd január folyamán kerülhet a kormány elé a végleges változat.

Ha a kormány jóváhagyja a tervezeteket, akkor megkezdődhet a normaszövegek kodifikációja, ami az államtitkár várakozásai szerint több hónapot vesz igénybe.

"Tehát a tavasz derekán, vége felé kerülhetnek a törvényjavaslatok a parlament elé, és az ülésszak végére hagyhatja jóvá az országgyűlés, amennyiben semmi nem esik útjába" - mondta Hoffmann Rózsa.

Olvasóink írták

 • 2. knifemaster 2010. november 27. 16:57
  „"dolgozik a tárca az új Nemzeti Alaptanterv kidolgozásán és egy új érettségi reformon is."

  Tán csak nem ilyen húzásokkal mint az alábbi szösszenet?

  Kezembe került a Nemzeti (melyiké is??) Tankönyvkiadó (Nemzedékek tudása alcímmel!) idei Tanári zsebkönyve. Úgy találomra kinyitottam az első pár oldal valamelyikén, ahol saját kiadványait ajánlja, a következő szöveggel:

  ,,Tovább bővült a Nemzeti Tankönyvkiadó ismeretterjesztő könyveinek kínálata. Történelmi és természettudományos sorozataink jól használható segédkönyveknek bizonyultak az általános és középiskolás diákok számára egyaránt. Legújabb kiadványaink a bennünket körülvevő világ további érdekességeibe adnak betekintést. Sorozatunkat ajánljuk minden iskolának könyvtáruk fejlesztésére, hasznos és izgalmas ajándékként legeredményesebb tanulók jutalmazására."

  Sorrendben(!) az első 4 könyv:

  ,,A szabadkőművesség
  A világ egyik legvitatottabb megítélésű, legellentmondásosabb és legbefolyásosabb vallási mozgalmának története és tevékenysége a szerény kezdetektől, a szervezet spanyolországi megalapításától napjainkig, a világszervezetté válásig. (Raktári szám: 53474)

  Opus Dei
  A könyv a szabadkőművesek testvériségének ezeréves történetét, szokásaikat és szertartásaikat, jeleiket és jelképeiket, valamint a mozgalmat övező mítoszokat mutatja be gazdagon illusztrálva, az ókori előzményektől napjainkig. (Raktári szám: 53473)

  A kabbala
  A könyv tömör és gyakorlatias betekintést nyújt a kabbala alapjaiba, megmutatja miként próbálja elmélyíteni kapcsolatunkat a világegyetemmel, és hogyan igyekszik hozzájárulni a tudatosság kereséséhez és a valódi megvilágosodáshoz. (Raktári szám: 53471)

  A templomos lovagok
  Átfogó, képes krónika a történelem egyik legtalányosabb és legellentmondásosabb testvériségének felemelkedéséről és bukásáról a kezdetektől napjainkig, krisztus középkori bajnokaitól a templomosok rejtélyes örökségéig, több mint kétszáz művészi illusztrációval. (Raktári szám: 53472)"

  Bizonyára a mai gyerekek ismereteiből már csak ez hiányzik és a magyar ezeréves történelem és szertartások, nagy elődök, jelképek már mindenkinek a kisujjában vannak, vagy az anyatejjel szívták magukba (de jó is lenne!), vagy a Nemzeti Tankönyvkiadó már mindent megtett ezen ismeretek átadására és csak én maradtam le valahol és hiányolom az igazi ISMERETTERJESZTŐ könyveket.

  Van még valakinek kételye, hogy mi játszódik a fejünk felett?

  (A teljesség miatt megemlítem a többi 4 könyvet, ami az ajánlóban szerepel: Ember a Holdon, Tenisz, Nagy földrajzi felfedezők, Régész detektívek)”
 • 1. szocdem 2010. november 27. 13:16
  „Nem lesz arra ideje ennek a parlamentnek Rózsika!

  Szerencsére, metr a törvényed egy borzalom, visszalépés a XiX-ik századba.. Ennyit a papi oktatás korszerűségéről, és az abban szerzett tudás innovatív tulajdonságairól.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelőttek egy bankrablót Kispesten

Két és fél millió forintot raboltak egy kispesti bankból; a támadóknak sikerült elmenekülniük, de rájuk találtak a rendőrök, ekkor vette kezdetét a lövöldözés, s a tűzharcban az egyik rabló meghalt. Tovább olvasom