Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Hoffmann: szeptemberben ott lesznek a tankönyvek az iskolákban

A köznevelési államtitkár szerint szeptemberre rendben az iskolákban lesznek a tankönyvek.
A köznevelési államtitkár szerint szeptemberre rendben az iskolákban lesznek a tankönyvek.

Hoffmann Rózsa az InfoRádió Aréna című műsorában szerdán este azt mondta: 12 millió tankönyvet rendeltek meg az iskolák, ezeket a könyvtárellátó visszaigazolta, és a rendeléseket leadta a kiadóknak.

A rendszer ebben is átállt a központi terjesztésre és ellátásra - mondta az államtitkár, aki szerint felnagyították azokat a "döccenőket", amelyek az informatikai rendszer átszervezéséből adódtak. Naponta, hetente kér tájékoztatást, kisebb problémát mindig jeleznek, de minden vizsgálat azt mutatja, hogy a rendszer működik, és szeptemberre ott lesznek az iskolákban a kiadványok - fejtette ki a köznevelési államtitkár.

Előzetesen azt lehetett látni, hogy a szakképző iskoláknál lehetnek késések, de úgy tűnik, ezt is orvosolni tudják majd - tette hozzá. Ezeknek az iskoláknak a közismereti tankönyvét kísérleti jelleggel, gyors ütemben dolgozták ki, és az intézmények ingyen megkapják - hangsúlyozta.

A hit- és erkölcstanoktatással kapcsolatban arra a kérdésre, hogy elegendő tanár, megfelelő tankönyv lesz-e, igennel válaszolt. Mint kifejtette: a vallás- és világnézeti szabadság tiszteletben tartásáért úgy szabályozták ezt a kérdést, hogy a szülők, illetve a diákok választhattak: az iskolák által szervezett erkölcstanórákra jár a tanuló, vagy egyház által szervezett hit- és erkölcstanórákra. Ez utóbbit az egyházak szervezik, ebbe az állam nem szól bele - rögzítette.

Kitért arra, hogy a hit- és erkölcstan esetében a tantestület munkájában várhatóan a hitoktató "kívülről" vesz részt. Az nem zárható ki, hogy ha pedagógus végzettsége van, és az egyház megbízza, "akkor a tantestület tagja lehessen".

Az elsősök beiratkozása azt mutatta, hogy a szülők 52 százaléka választott gyermeke számára hit- és erkölcstanórát, ami olyan arányban oszlik meg a felekezetek között, ahogy a népszámlálás és egyszázalékos adóbevallás mutatta - jelezte.

Hozzátette: azoknak a tanulóknak, akik iskolai erkölcstanórákra járnak, az állam gondoskodik a tankönyvekről, a hittantankönyveket az egyházak biztosítják, állami támogatással.

Olvasóink írták

 • 4. pozdorja 2013. június 20. 14:13
  „Augusztusban kell Rózsi néni! Az nem válogatódik szét és osztódik ki magától a gyerekek között.”
 • 3. dödike 2013. június 20. 11:15
  „Aki benne van és naponta küzd a hülyeségekkel meg a számítógépes problémákkal azok tudnának igazán nyilatkozni,csak ők is féltik a munkahelyüket.Csipkerózsika csak álmodik tovább,de egyszer nagy pofon ébreszti.”
 • 2. öröksoproni 2013. június 20. 08:51
  „Azt mondja "felnagyították a döccenőket" - döccenőket, így! Azok óriási problémák Rózsika, amikről kegyed nem hajlandó tudomást venni.”
 • 1. miracle 2013. június 19. 21:37
  „Úgy 25-e táján ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavares-jelentés: a szakbizottság megszavazta a dokumentumot

A 60 tagú bizottságban 58 képviselő vett részt a szavazásban, 31-en támogatták a számos ponton… Tovább olvasom