Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Hoffmann Rózsa távozását sürgetik Gyurcsányék

A DK szerint Hoffmann Rózsa alkalmatlan a közoktatás átszervezésének levezénylésére, és már a Fidesz-frakció egy része sem bízik benne.
Az oktatási államtitkár távozását sürgeti a kormányból a Demokratikus Koalíció (DK), szerintük Hoffmann Rózsa alkalmatlan a közoktatás átszervezésének levezénylésére, és már a Fidesz-frakció egy része sem bízik benne.

Kolber István, a DK-hoz tartozó független országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: bizonytalanság övezi a közoktatás átalakítását, Hoffmann Rózsa pedig képtelen a bizonytalanság csökkentésére, elvesztette a tanárok, a szülők és az önkormányzati vezetők bizalmát is.

Az iskolák január 1-jei államosításának részleteiről szóló törvényjavaslatot csak múlt héten nyújtották be a parlamentnek, és a hírek szerint az oktatási államtitkárság a Fidesz-frakció véleményét sem vette figyelembe - mondta. A politikus szerint továbbra sem világos például, hogy mi lesz az önkormányzatok feladata az iskolák fenntartásában.

A DK azt sürgeti, hogy függesszék fel az iskolák államosítását és a pedagógus-életpályamodell bevezetését. Kolber István ezzel kapcsolatban azt mondta, elfogadhatatlan, hogy a bérek emelése nélkül rójanak többletfeladatokat a tanárokra.

Az ellenzéki képviselő beszélt arról is, hogy a pedagógus-szakszervezetek sztrájkbizottságot alakítottak, a kormány azonban - túllépve a törvényben előírt határidőt - mindmáig nem jelölte ki a velük tárgyaló delegációt.

Olvasóink írták

 • 5. Pretorianus 2012. november 06. 20:20
  „3. Santos 2012.11.05. 21:15
  Ne törődj furcsány nyerenc-cel, ő itt már többé nem rúg labdába. :)
  töltés! Neked meg csak annyit, nem arról írt a 3. hozzászóló, amit te lereagáltál... Érzed a "leheletnyi" különbséget az között,hogy részt vesz benn és hogy uralja?”
 • 4. load 2012. november 05. 22:16
  „3.Santos
  A közéletet a Fidesz uralja.
  A pártsajtóban, a magyar közszolgálati médiában, a kereskedelmi televíziókban és újabban a Népszabadság hirdetési rovatában is.
  Egy egész oldalon, lapszámonként.
  Mit akarsz még, ennél többet?”
 • 3. Santos 2012. november 05. 21:15
  „Már ideje lenne ,ha gyurcsányék huznák el magukat a közéletböl.”
 • 2. Valaki 2012. november 05. 17:04
  „hi hi hi...gyurcsányék és az oktatás! ha ha ha ...”
 • 1. embertelen 2012. november 05. 15:21
  „Hiába sürgetik Hoffmann távozását, őneki maradnia kell. Jelenleg az Orbán kormányban ő az egyedüli, aki ilyen álszent módon tud a pedagógusok képébe hazudni, ezért szükség van rá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

E-útdíj: négy induló verseng a 42 milliárdért

Az elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljárás részvételi feltételeinek… Tovább olvasom