Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Hoffmann Rózsa: erősíteni kellene a pedagógiai szakszolgálatokat

A kormány erősíteni szeretné a pedagógiai szakszolgálatokat, hogy a lemaradó, leszakadó, sajátos nevelési igényű gyerekek sorsáról valóban arra hivatott szakemberek döntsenek - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerdán Tamásiban az új oktatási komplexum avatójával egybekötött tanévnyitón.

Az erősebb szakszolgálatok révén elérhető, hogy ne az ideológiától átitatott politika döntsön arról, a problémákkal küzdő gyerek számára mi a helyes út: az, hogy kezdetben társaival együtt vagy speciális kiscsoportban foglalkoznak vele – fogalmazott.

Az államtitkár közölte: a magyar társadalomnak virágzó, erős iskolarendszerre van szüksége, ezért vissza kell állítani az oktatás területén a régi rendet. Ez a rend szorgalmas munkán alapul, ebben a diáknak teljesítenie kell a kötelességét - tette hozzá.

Hoffmann Rózsa kiemelte, hogy szükség van ellenőrző, értékelő rendszerre, mivel az ágazgat nem működhet szakmai kontroll nélkül.

Tamásiban az új tanévre, az eredeti határidő előtt négy hónappal elkészült a mikrotérségi oktatási központ, a Würtz Ádám Általános Iskola, amelyben csaknem ezer gyerek tanul. A tolnai kisváros központjában új épületet húztak fel, egy régit pedig felújítottak, bővítettek, és a kettőt összekötötték.

A beruházás teljes költsége 1,2 milliárd forint volt, amelynek jelentős részét az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében nyerte el az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogatóparancsot adtak ki a norvég diáklány meggyilkolásával vádolt kínai férfi ellen

Az áldozat egy barátnőjével találkozott volna, akivel azt tervezték, hogy megnéznek Győrben egy… Tovább olvasom