Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Hoffmann bohócnak nevezte a tanárokat?

Az MSZP szerint Hoffmann Rózsa, az Orbán-kormány oktatási államtitkára ostoba bohócnak nevezte a tanárokat a Kossuth Rádió egyik csütörtöki műsorában.

A párt MTI-nek megküldött közleményében az áll: az oktatási államtitkár "elég otromba módon gyalázta azokat a tanárokat, akiknek az országgyűlési választásokon több bért és jobb körülményeket ígértek".
Hozzátették, ismét bebizonyosodott, hogy mire számíthat a nemzet a Fidesz-KDNP-től: ígéretekre és ha számon kérik, akkor ordenáré pocskondiázásra.

Az MTI által meghallgatott felvétel szerint Hoffmann Rózsa azt mondta: "soha nem ígértem béremelést, (...) nem tartható tovább az az állapot, hogy a pedagógusoknak ilyen alacsony legyen a fizetésük, (...) el kell érni, hogy a kormányzati ciklus végére a pedagógus átlagbér elérje a diplomás átlagbért".

A béremelési igényekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: "aki ilyen kiürült államkincstári vagy költségvetési helyzetben radikális béremelést követel, az vagy ostoba vagy bohóc, mert egyszerűen nincs honnan".

Hozzátette: nagy fájdalom a számára, hogy ezt neki kell mondania, mert mindig azt képviselte, és képviseli ma is, hogy fel kell emelni a pedagógusok bérét.

Beszélgetőtársa, Hiller István volt szocialista oktatási miniszter ezzel kapcsolatban azt mondta, politikailag veszélyesnek tartja, hogy az államtitkár ilyen módon beszél a tárgyalópartnereiről.

Hoffmann Rózsa válaszul azt hangoztatta: ő azokat minősítette, akik lehetetlen helyzetben lehetetlent követelnek. Hozzátette: ha valakit megbántott, attól elnézést kér.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. értelem 2010. november 14. 05:33
  „A legnagyobb baj az, hogy aki olyat ígér amit eleve tudja, nem teljesíthető az nem csak ostoba bohóc, hanem jellemtelen is. Enyit Hoffmann Rózsáról és FIDESZ-KDNP bandáról.Persze a hatalomvágy mindenre képessé teszi a gyenge jellemű egyéneket.”
 • 56. értelem 2010. november 14. 05:16
  „Volt egy olyan oktatási rendszerünk, amelyik sorra kinevelt nagyon nagy tudásu embereket, Nobel díjasokat stb. A magyar diákok általános műveltsége, szakmai felkészültsége a világszinvonalat jelentette. Mint annyi más jót, ezt is tönkretették az elmúlt 20-évben. Liberalizmusnak ugyanúgy nincs semmi keresnivalója az oktatásban, miként az elvakult önmagáért való szigornak sem. Csakis igazi kiegyensúlyozott oktatással lehet eredményesen viszaszerezni azt a tekintélyt, amit nagyon sikeresen tönkretett az elmúlt 20-év VALAMENNYI! oktatási vezetése. Hoffmann Rózsa aki ideológiai alapon is lkezdi a kontraszelektálást roszabb mint az összes többi eddigi együtt! Ráadásul aki hatalmi gőgje által vezérelve, hogy "látogatása" alkalmával telt ház fogadja még oktatási szübetet is elrendeltet,hm. Mint Rákosi idejében. Kirendelik az "önkéntes" résztvevőket. Nem volt még elég a bolsevista módszerekből?”
 • 55. meir 2010. szeptember 04. 13:30
  „Haaaat kerm,ugya ha azt az ujrairt-(jol tudjuk kik altal)-tortenelmet tanitjak es ugy ahogyan azt itt a forumokon olvashato,akkor biziny valoban csak Bohockodasrol van szo!!”
 • 54. Eva- 2010. szeptember 04. 10:05
  „49-hez

  kívánok neked egy---sajátos nevelési igényű gyereket/unokát!
  Akkor Írd majd ide a szentenciádat!

  Zaklatott világunk miatt egyre több ilyen gyerek növekedik!”
 • 53. HR_XAR 2010. szeptember 03. 23:24
  „prettywomannal egyetértek. A nappalisokat kellene keményen megsorozni, mert a sok kezdő alkoholista és drogos partifüggő fiatal züllesztik rendesen az oda nem illő tanárokkal együtt az oktatás színvonalát. Érdekes, hogy büntetlenül megúsznak mindent és a tanárok még simogatják is a buksijukat, vagy megadják a 2-est nekik, hogy ne sírjon a szájuk....

  ..... aztán az ilyen parasztok miatt veszik el a szakmailag kiváló emberektől a munkát és a munkahelyet.”
 • 52. elemér 2010. szeptember 03. 22:28
  „Elolvasgattam a sok okos hozzászólást és tanulságos volt.

  "Senkit semmire nem lehet megtanítani,
  Csak hozzá lehet segíteni ahhoz,
  hogy a tudást maga megszerezze!"
  Galilleinek tulajdonítják ezt a mondást XVI. századból."

  Ezt én már régóta mondom:
  az üres fej nem üres, mert televan minden gazzal.
  Ezért olyan nehéz tölteni az üres fejet.”
 • 51. gulyas 2010. szeptember 03. 21:35
  „A pedagógusok ( óvodától, egyetemig) túl sokan vannak, ha bérről van szó, és túl kevesen , ha a szakmai tudást kell átadni. A " pedagógustársadalom önmaga is kontraszelektál, mert kiszorítja magából azokat az embereket, ekik nem sorakoznak fel az átlagpadagógus-modell mögé, mert valami picit váloztatni szertene a megszokás helyett, ami ma a pedagógusokat jellemzi. Ezért távozik vagy önszántából vagy rákényszerítik a kreatív pedagógusokat a távozásra. A legszomorúbb az egészben, hogy ezek az emberek nevelik a felnövekvő generációt. Akinek gyereke van, vegye a fáradságot és nézze meg a pedagógusokat, azokat , akikre rábízta a csemetét. Az összhatás elgondolkodtató lesz. Ilyenkor örülök, hogy már nagyok a gyerekeim, de lesznek még unokáim..... és sírni tudnék dühömben.”
 • 50. Pötyike0107 2010. szeptember 03. 20:18
  „Kedves Primax!
  32. hozzásólás.
  Nem hiszem hogy bárki is mer a főnökének szólni, hogy héé én nem ennyit érdemlek. Megvan a minimál bér, de nehogy már 68 ezer forintot kellene keresniük. Persze nagy a szád hogy alkudozzon a tulajdonossal, egyáltalán nem magánszféra.
  Akkor közalkalmazott a tűzoltó, rendőr, mentős is, ééés...az aki minden nap életveszélyben van és veszélyezteti saját életét az is csak MAX 90 ezret érdemel??? Nem hiszem! Tudod ez a szégyen hogy őket nem fizetik meg, de a tanárok meg évente sztrájkolnak hogy huuha nekem több pénz kell!! SZÉGYEN!! A tűzoltóknak meg azt sem fizették ki amit megígértek, Pl: árvíz, túlóra...
  Nekem ebben a félévemben nem egy olyan órám volt ahol végig az szaktársaimmal mi adtunk elő különböző anyagokat, a tanár végig csak ült! Na ezt mindenki megtudja csinálni!Szerintem!És ő volt a tanszékvezető!”
 • 49. Goldmund 2010. szeptember 03. 19:46
  „48.-ra:
  Igen!
  Én ezt akartam!

  Szolgáltató intézmény egy nyelviskola, ahol minden óráért fizetsz. És ha zavarod a többieket (habár ott ez nemigen fordul elő), akkor megmondják, hogy kösz, menj haza, a többiek tanulni jöttek ide.

  Az egy libsi marhaság, hogy közfeladatot ellátó intézményben egy szavad sem lehet. Az intézmény (mint neve is mutatja) a "köz"-ért van. Tehát teérted is. Azt jelenti, hogy van lehetőséged, nem túl messze lakóhelyedtől, tandíj nélkül (azt nem mondom, hogy ingyen, mert vannak költségei) elsajátítani az alapvető ismereteket. Ezt biztosítja számodra az állam, mint közszolgáltatást, az adófizetők pénzéből. És természetesen nem akarja a semmibe elszórni az adófizetők pénzét, próbálja megoldani, hogy a deviáns emberek ne vegyék el osztálytársaiktól a lehetőséget az érdemi tanulástól.”
 • 48. Eva- 2010. szeptember 03. 18:51
  „46-hoz

  a tanársegéd egy előmeneteli státusz a felsőoktatásban

  más:
  Senkit semmire nem lehet megtanítani,
  Csak hozzá lehet segíteni ahhoz,
  hogy a tudást maga megszerezze!"
  Galilleinek tulajdonítják ezt a mondást XVI. századból.

  egyébként mi lesz ezután?
  nem szolgáltató intézmény ettől kezdve,
  hanem közfeladatot ellátó hatóság.
  Egy büdös szavad többé nem lehet.
  Ezt akartátok!
  Nem??!”
 • 47. prettywoman 2010. szeptember 03. 16:15
  „Hát igen, ez a teljesítménykényszer egy röhej. Járok egy tanfolyamra, ahova zömmel főiskolások jönnek még (nappalisok). Gyakorlatilag végigbulizzák az egész hetet (nemcsak a hétvégét). Csütörtökön is alig élnek, mert hajnalban értek haza. Vizsgaidőszakban meg arról meséltek egymásnak, hogy úgy megcsináltak egy szóbeli vizsgát, hogy gyakorlatilag azt sem tudták, miről van szó. Hát, érdekes. Amikor én még főiskolára jártam, akkor tanulni kellett kőkeményen. Nem hogy bulizni nem volt idő (meg energia), még aludni sem, mert az éjszakák is tanulással teltek. Hablatyolásra meg nem lehetett jó jegyet kapni. Ja, és nem tanítóképzősökről beszéltem most, mielőtt még valaki azt hinné, mert őket szokták értelmi fogyatékosoknak kikiáltani. Ez egy másik főiskola.
  Valaki írta, hogy a tanárok többsége baloldali érzelmű. Lehet, én már egyre kevesebbet ismerek közülük. De érdekes módon, én akárhánnyal találkozom, azok általában kivétel nélkül jobboldali érzelműek. Amivel persze semmi baj, mert mindenkinek szíve-joga dönteni.”
 • 46. HR_XAR 2010. szeptember 03. 15:55
  „Nálam olyan, hogy tanársegéd, mint fogalom nem létezik. Vagy van tanár, vagy nincs tanár, ilyen oldalági mufurcokkal nem foglalkozom. Én kimondottan a tanár jelzővel illettekre gondolok.

  Lehet, hogy általánosítok, csak itt az általánosítás az általánosító embereket igazolja. Sajnos a tanárok zömében van egy "ki ha én nem" feeling. És ezzel már a munkájukon kívüli mivoltjukra gondolok. Kíváncsi lennék mire fel vannak a tanárok ennyire védve, mert manapság csak markukat tudják tartani és a kiélni hajlamaikat a diákon, semmint tanítani valakit. A hőzöngők pedig szerintem és biztosan csak tanárok. Mundérbecsület is dolgozik rendesen.”
 • 45. Szabra 2010. szeptember 03. 15:15
  „A Medgyesi kormány emelte a közalkalmazottak / pedagógusok is / fizetését 50%-kal, az oktatás színvonala viszont stagnált, vagy éppen romlott. Vajon minden pedagógus fizetésemelés hasonló anomáliákkal jár???”
 • 44. Eva- 2010. szeptember 03. 14:41
  „42-höz

  meg most!”
 • 43. Lupo 2010. szeptember 03. 14:34
  „7. hozzászólás Csetneky 2010.09.02. 21:21

  Ott a pont... :)”
 • 42. pancser 2010. szeptember 03. 13:44
  „36-hoz! Kedves "Eva"! József attila pszichopata volt, üldözési mániája is volt egyebek mellett. A kartotékolás úgy emlékszem az MSZP elődje az MSZMP idejében élte virágkorát. Egyelőre a többség a szoc-lib koalicót bukását a felszabadulásként élik meg, szülők, tanárok is.”
 • 41. Goldmund 2010. szeptember 03. 12:27
  „Az elmúlt 8 év megmutatta, hogy ha nincs következménye a rossz tanulásnak, a rossz (deviáns) magaviseletnek, akkor mi történik az iskolákban.
  Nekem ez hitelesebb bármilyen kutatási eredménynél, és az (egyébként általam is nagyra becsült) Ranschburg professzor úr véleményénél.

  A teljesítménykényszert (adott határig) nem tartom rossz dolognak. Túlzásokba persze nem kell esni. De igenis, ahhoz, hogy valaki beilleszkedjen egy társadalomba, úgy kell viselkednie, hogy a többiek elfogadják. Ha helyt akar állni egy munkahelyen, vagy sikeresen irányítani egy vállalkozást, akkor pedig igenis meg kell szoknia a teljesítménykényszert! Azt, hogy elvárások vannak, hogy akkor is kell teljesíteni, ha nehezünkre esik. Hogy nem lehet félrerakni a problémákat, hanem szívós küzdelem árán meg kell oldani őket. Hogy kitartónak kell lenni, és nem föladni.
  Ezek nemcsak a munkában, hanem pl. párkapcsolatban is nagyon fontosak. Pont azért nagy a válások száma, mert az emberek ott sem akarnak küzdeni a kapcsolatért (10-20 év alatt, gyereknevelésnél mennyi probléma adódhat!), inkább feladják, kimenekülnek a kapcsolatból.
  Aki nem képes küzdeni, nagyobb eséllyel érzi kiszolgáltatottnak magát, úgy érzi, hogy nem őrajta múlik a sorsa. Ez pedig hajlamosít a depresszióra. Akinek céljai vannak és küzd értük, az nagyobb eséllyel ér el sikert, ami önbecsülését növeli. Erre kéne nevelni a gyerekeket!”
 • 40. RickCartman 2010. szeptember 03. 11:28
  „39: hogy az iskolarendszer gyermekekkel szemben támasztott teljesítménykényszeréből is fakad az iskolai erőszak terjedése.
  Hogy oda ne rohanjak...a teljesítménykényszer az erőszak oka? Akkor mindenki erőszakos és brutális lenne a az országban, nem csak a gyerekek, hiszen teljesítménykényszer van minden munkahelyen is, nemde?

  35. hozzászólás HR_XAR 2010.09.03. 08:11
  Állításaid hazugok.Nem tudom, téged ki tanított, de munkája valóban kudarcos lehetett.Na jó, írni-olvasni csak megtanultál, a minimumot azért teljesítetted.A felsőoktatási bérekről pedig halvány gőzöd sincs, mit vágnál meg te a felére?Saját munkádra összpontosíts, ahelyett, hogy buta indulataidat ostoba kijelentésekkel itt éld ki.”
 • 39. Eva- 2010. szeptember 03. 10:04
  „38-hoz
  lényegi változás eddig a 7-10 évesek ellenében történt--osztályozzák őket, és buktathatják is --bár a normálisabbak erről idejében konzultálnak a szülővel és, ha lehet adnak annak elkerüléséhez segítséget, mint eddig.

  ez pedig tegnapi hír
  "Bemutatták Ingrid Rose egyesült államokbeli pszichológus Az iskolai erőszak című könyvét csütörtökön Budapesten; az eseményen Ranschburg Jenő pszichológus professzor többek között arról beszélt, hogy az iskolarendszer gyermekekkel szemben támasztott teljesítménykényszeréből is fakad az iskolai erőszak terjedése.
  "”
 • 38. Goldmund 2010. szeptember 03. 09:23
  „Az elmúlt 8 év oktatáspoltikája hazavágta az oktatást, gazdaságpolitikája hazavágta a gazdaságot.
  Most jött egy új garnitúra, akik megpróbálják a romokból újjáépíteni.
  Pl. a tanárveréseket visszaszorítani, a tanári munka becsületét és méltóságát helyreállítani. Béremelés meg nyilván annyi lesz, amennyit a (szociktól örökölt) gazdasági helyzet megenged.
  Ne akarjon Hiller a tanárok fogadatlan prókátora lenni! Lehetett volna az elmúlt években, miniszterként, most már elkésett vele!”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sukoró-ügy: ketten előzetesben

Előzetes letartóztatásba helyezték a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatóját és volt értékesítési igazgatóját. Tovább olvasom