Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Hoffmann: a közoktatásnak igazságosnak és gazdaságosnak kell lennie

A Nemzeti alaptantervet úgy kell végrehajtani, hogy az igazságosság és a gazdaságosság szempontjai egyaránt érvényesüljenek - jelentette ki Hoffmann Rózsa
A Nemzeti alaptantervet úgy kell végrehajtani, hogy az igazságosság és a gazdaságosság szempontjai egyaránt érvényesüljenek - jelentette ki Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár a Békés megyei Tótkomlóson kedden egy szakmai fórumon.

Az államtitkár előadásában hangsúlyozta: a közoktatás megújulásának eredményeként az iskolában a gyerekek olyan alaptudást szereznek, amellyel jól tudnak tájékozódni a mindennapokban, és megfelelnek a modern társadalom kihívásainak.

A fórumot követő sajtótájékoztatón Hoffmann Rózsa elmondta: országjárásba kezdtek annak érdekében, hogy a helyszínen szerezzenek közvetlen tapasztalatokat az iskolák és intézmények állami fenntartásba vételéről.

Tótkomlós az országjárás második állomása, ahol az oktatás átszervezésében érintett legfontosabb szereplők közvetlenül számolhatnak be tapasztalataikról és gondjaikról - tette hozzá az államtitkár. Az orosházi tankerület igazgatója, Szűts Gézáné az átszervezésről kijelentette: a tankerültben az elsők között sikerült megállapodni az átadás-átvételről az önkormányzati vezetőkkel, és január 15-én a vagyonhasználattal és a működtetéssel kapcsolatos szerződéseket is aláírták.

Az átszervezésben érintett valamennyi szereplő közös érdeme, hogy az oktatás januárban zökkenőmentesen folytatódott a tankerületben - jegyezte meg. Tótkomlós polgármestere, Garai Rita (Fidesz-KDNP) az iskolai költségszámlák kifizetésének rendjét említette felmerülő gondként, amelyet a tankerület "rugalmas hozzáállásának" köszönhetően sikerült megoldani.

Bohácsné Nyíregyházi Zsuzsanna, a Jankó János Általános Iskola igazgatója arról szólt, hogy az iskola életében változás nem volt érzékelhető. "Az átadás-átvétel után ugyan több alkalommal voltunk tanácstalanok, nem tudtuk, kihez kell fordulni segítségért" - jegyezte meg az igazgató, majd hozzátette: a problémákra a tankerület adott gyors útmutatást. "Apróbb részletek persze még nem világosak számunkra. Nem tudjuk, mennyi pénzt és milyen forrásból fordíthatunk például tanulmányi versenyekre, de bízunk abban, hogy a későbbiekben minden kérdés tisztázódik majd" - tette hozzá az igazgató.

Olvasóink írták

  • 1. load 2013. január 16. 07:25
    „"igazságosság és a gazdaságosság"
    Már a fő célokat is rosszul fogalmazzák meg, ezért a végeredmény is kudarcos lesz.
    Jobb lenne, ha a méltányosság, eredményesség és a hatékonyság lennének fő szempontok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bayer-cikk: elhatárolódásra szólította fel Orbán Viktort a német romák vezetője

Elhatárolódásra szólította fel Orbán Viktort Bayer Zsolt január 5-én megjelent cikkével kapcsolatban… Tovább olvasom