Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Hoffmann: a kormány erősítené a felsőoktatást és a köznevelést

A kormány szándéka, hogy talpra állítsa, erősítse a felsőoktatást és a köznevelést - jelentette ki Hoffmann Rózsa szombaton Szegeden.
Szegeden nem lehet az oktatásról beszélni, úgy hogy ne szólnánk Klebelsberg Kunóról, akinek a város és egyeteme felvirágzását köszönheti - mondta, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén. Hozzátette: ő volt az, aki felismerte, nem elég az országban egyetlen fővárosi nagy egyetem - akkor is voltak ilyen hangok -, hanem arra van szükség, hogy a vidéki települések gazdaságukban és kultúrájukban megerősödjenek.

A két világháború közötti időszak kultuszminiszter és az akkori idők vezető politikusai azt is tudták, hogy a nehéz helyzetben lévő, kivérzett országot oktatásán, kultúráján keresztül lehet és kell felemelni. Ezek az idők egyszer, kétszer megismétlődtek, Magyarország ma sincs könnyű helyzetben - fogalmazott az államtitkár.

A mai kormány tagjai tisztában vannak azzal, hogy az oktatás, a kultúra erősítésre szorul. Fájdalom, hogy olyan objektív körülmények között élünk, melyek vágyainknak korlátokat szabnak. A szándék és az elhatározás azonban megvan, hogy megerősítsük, talpra állítsuk a felsőoktatást és a köznevelést - hangsúlyozta Hoffmann Rózsa. A befejezéséhez közeledik a felsőoktatást újraszabályozó törvény megalkotása, amelynek elsődleges célja, hogy az ország megőrizze, sőt fokozza versenyképességét, és olyan egyetemeket tudjon adni a világnak, amelyek a magyarságot ismét felemelik arra a rangra, ahol valamikor volt - közölte az államtitkár.

Az egyetemek egyik kiemelt feladata, hogy a tehetségeket - akik sokszor külön törődést igényelnek - ne hagyják elkallódni. A felsőoktatásban a tehetséggondozás, a szellem kiművelése mellett legalább ennyire fontos, felkészíteni a fiatalokat arra, hogy alkotó módon Magyarország újjáépítésének cselekvő részeseivé váljanak - hangsúlyozta az oktatási államtitkár.

Olvasóink írták

 • 8. vikri 2011. szeptember 04. 14:31
  „Hallhattunk olyat, hogy példátlan konzultáció előzte meg a mostani oktatás-nevelés átalakítást... Én eddig sok tanárral, óvónővel beszéltem a témáról, de SENKI SEM volt elégedett a mostani változásokkal, de még az iránnyal sem. Kérek, mindenkit, hogy írja ide, ha hallott már szakmában dolgozó támogatóról sőt, még jobb lenne, ha olyan pedagógus írna ide, aki támogatja ezt az egész oktatásátalakítást illetve ennek az irányát! Érdekelnének az érvek.”
 • 7. átlagember 2011. szeptember 03. 23:20
  „Inkább ezen kellene elgondolkozniuk http://www.tarki-tudok.hu/file/tanulmanyok/microsoft_word_-_ketyeg_a_letszambomba.pdf”
 • 6. rommel 2011. szeptember 03. 22:11
  „HÁT IGEN !
  AZ OKTATÁS IS NEVELÉS KÉRDÉSE !!!”
 • 5. gjozsi88 2011. szeptember 03. 17:25
  „A források és a hogyanok, szokás szerint "jövő héten"!”
 • 4. Jandex 2011. szeptember 03. 15:45
  „Ahányszor megszólalnak mindig az előző szavaikat hazudtolják meg!
  Haladunk, bár állnánk!”
 • 3. sziszifusz 2011. szeptember 03. 15:41
  „Az erősített köznevelést minden rendszer híven kedvelte-csak a bukott és hülye szoclib hagyta neveletlen-most már csak a köz és nevelés tartalmán kellene közmegegyezni!Mert ez és így a fidesznyelv-győzelme!”
 • 2. thermál 2011. szeptember 03. 15:21
  „Ami objektiv: pénz rendelkezésre áll a költségvetés alakítása során. Ami valóban szubjektiv, az az, hogy minden gagyira lehet költeni, de az oktatásra nem is akarnak, helyette megkaptuk a folyton nyilatkozó hölgyet.”
 • 1. buggyant 2011. szeptember 03. 12:25
  „eddig el akarták kaszálni most meg erősíteni akarják?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt Képíró Sándor

Életének 98. évében szombat reggel meghalt Képíró Sándor volt csendőr százados, akit háborús bűntett… Tovább olvasom