Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Hoffmann: a gyerekek imádják az erkölcstant

A pedagógusok kedvező tapasztalatairól számolt be az új tantárgy, az erkölcstan oktatása kapcsán a köznevelésért felelős államtitkár, miután csütörtökön a fővárosban az ország több pontjáról érkező pedagógusokkal folytatott zártkörű megbeszélést.
Hoffmann Rózsa kiemelte: a csütörtöki megbeszélés egy sorozat második állomása, az a szándékuk, hogy a pedagógusok számoljanak be, milyen tapasztalatokat szereztek egyik-másik területen a köznevelés átalakítása során.

Hozzátette: a mostani találkozón mintegy 25 erkölcstant tanító pedagógus vett részt, és pozitív tapasztalatokról számoltak be. A negatívumok elenyészőek voltak, és azokat korábbról már ismerték.

A gyerekek "imádják" az erkölcstanórákat, és óriási igényük van, hogy beszéltessék őket - fogalmazott az államtitkár. Kiemelte, hogy az órák kötetlensége a tanároknak is lehetőséget ad változatos módszerek kipróbálására. A visszajelzések a szülők részéről is pozitívak. A társadalomnak az a része, amelyik kétkedéssel, gyanakvással fogad egy-egy újítást, tévúton jár - tette hozzá.

Makovecz Éva, a II. kerületi Csík Ferenc általános iskola igazgatója arról beszélt: nagy érdeklődéssel várták, hogyan tudják megszervezni az erkölcstan oktatását. Etikát korábban már tanítottak 5. és 11. évfolyamon, és arról nagyon jó tapasztalataik voltak.

Az erkölcs- és hittan megszervezése okozott nehézséget, de sikerült összehangolni az órarendet. Nagy szeretettel fogadják a gyerekek az erkölcstanórákat, és a tanárok is nagy lelkesedéssel tartják ezeket - mutatott rá.

Hisz abban, hogy a gyerekek által még a kételkedő szülőket is tudják nevelni - fogalmazott, és cáfolta, hogy az egyházak rátelepednének az iskolára.

Lajos Judit, a II. kerületi Pitypang utcai iskola igazgatóhelyettese azt mondta: ő első osztályosoknak tanítja ezt a tárgyat, és mindig a hét fénypontja, diákjai "szívecske órának nevezték el". A szülők részéről náluk is nagyon pozitív a visszajelzés az erkölcstanóráról - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 4. load 2013. november 15. 20:57
  „A felnőttek meg Hoffmann meséit imádják.
  De azt nagyon.”
 • 3. öröksoproni 2013. november 15. 09:47
  „"imádják" - keresztény ember először azt tanulja meg, hogy csak Istent imádjuk, mindenki és minden mást legfeljebb szeretünk vagy kedvelünk.
  Mégis milyen választ vár, aki ellenkezik, már munkája sincs a következő percben.”
 • 2. pozdorja 2013. november 15. 09:27
  „Nekem is ez jutott eszembe. Egyértelmű, hogy jobban szereti a gyerek azokat az órákat, ahol nincs igazán követelmény.

  Az én gyerekem mondjuk unatkozik, mert az erkölcstan órán tanultakat én otthon megtanítottam már neki.”
 • 1. miracle 2013. november 14. 18:50
  „Csak ügyesen kell kérdezni:
  na kisfiam, szereted a matekot, az egyenleteket, a nyelvtan, helyesírást, a kémiát, fizikát, dolgozatokat, csöndben ülést? Vagy inkább a zsibongást, beszélgetést?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét elveszített az OTP egy devizahiteles pert

Az OTP Bank a héten már másodszorra vesztett el másodfokon, jogerősen egy devizahiteles pert, ezúttal a Fővárosi Törvényszék ítélt az adós javára. Tovább olvasom