Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Hitvallás: a zene feladatot ad

Emberien szólni az emberiről. Ez a hitvallás, mely a személyes sorsot vezérlő elvek tételes, tömör megfogalmazása. Bottkáné Égető Mária a szegedi dóm orgonistája és a Király-König Péter Zeneiskola orgonatanára (képünkön) hitvallásának megismerése segíthet, hogy a hétvégi szieszta idején testünk utolérje lelkünket, hogy értelmet nyerjenek a hétköznapok.
„Az ember kis időtartamot kap a nagy időfolyamban, és ezt jó lenne tartalmasan, értelmesen eltöltenie. Szeretnék minél többet megismerni a világból, és fontosnak tartom, hogy hasznára legyek, segítsek másoknak. Fiatal koromban sokáig kerestem, melyik az az út, amelyre rá kell lépnem. Mindig úgy éreztem, hogy nem arra akarok menni, amerre az út vezet. Végül figyelni kezdtem, és rájöttem: igazából a zene felé lettem terelgetve.

Mosolyogni szoktam, amikor azt mondják: biztosan már gyerekkoromban arra készültem, hogy orgonista legyek. Egyáltalán nem, de végül úgy éreztem, a zenével feladatot kaptam, és nagyon elszántan, megalkuvás nélkül, a magamból kihozható legmagasabb színvonalon, felelősséggel akartam helyt állni a szegedi dóm orgonistájaként. Ugyanez igaz nemcsak a koncertekre, a miseszolgálatra, hanem a tanításra is.

Hálás vagyok azért, hogy ezt csinálhatom, és elégedett vagyok azzal, ahová eljutottam. Örömömet lelem a munkában, és úgy érzem, hasznára lehetek embertársaimnak. A biztos családi háttér elengedhetetlen a hivatásom gyakorlásához, mert csak így élhetek harmonikus, teljes életet. A férjem régen klarinétozott, a leányunk végzős a zeneművészeti főiskola zongora szakán, a fiunk pedig korábban zongorázott, most gitározik, azaz meghatározó szerepet játszik a zene a családunkban."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciusi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom