Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Hitvallás: a figyelemről

Emberien szólni az emberiről. Ez a hitvallás, mely a személyes sorsot vezérlő elvek tételes, tömör megfogalmazása. Telegdy Gergely, a Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke (képünkön) hitvallásának megismerése segíthet, hogy a hétvégi szieszta idején testünk utolérje lelkünket, hogy értelmet nyerjenek a hétköznapok.
Mottó: „Sírva jössz a világra, és körülötted mindenki mosolyog. Próbálj meg úgy élni, hogy mosolyogva távozhass, és körülötted mindenki sírjon."

„Úgy vélem, hajlamosak vagyunk e felgyorsult világban megfeledkezni azokról, akik fontosak számunkra. A mindennapi rohanás és a munkamánia különböző formái közepette csak ritkán szakítunk időt egy beszélgetésre, egy telefonhívásra, vagy netán egy hosszabb együttlétre azokkal, akik egykor aktív részesei voltak a hétköznapjainknak, és életre szóló barátságként néztünk a velük való kapcsolatunkra. Nem is beszélve azokról, akikkel ennél sokkal lazább kötelék mentén szerveztük mindennapjainkat.

Bár 24 évesen talán furcsa, hogy mottómul e visszatekintő gondolatot választottam, de hiszem azt, hogy vannak dolgok, amikre időben el kell kezdenünk odafigyelni, mert lehet, hogy mire megtennénk, már késő lenne. Fontosnak érzem, hogy az idősek bölcsességére támaszkodva fogalmazzunk meg olyan célokat, amelyek boldogabbá és szebbé tehetik életünk hétköznapjait, azáltal, hogy megóvnak bennünket azoktól a csalódásoktól, amelyek törvényszerűen utolérhetnek bennünket. Hiszem: azt, ha a rohanó hétköznapok monoton szürkeségében szakítunk egy kicsit több időt családunkra, barátainkra, kollégáinkra és mindenkire, aki körülöttünk él, boldogan távozhatunk ebből a világból."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vezetésről – vezetőknek

Vezetésről – vezetőknek címmel tart előadást hétfőn 15 órakor Goda Gyula vezetési tanácsadó a B… Tovább olvasom