Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Hitvallás: a derűről

Emberien szólni az emberiről. Ez a hitvallás, mely a személyes sorsot vezérlő elvek tételes, tömör megfogalmazása. Mások hitvallásának megismerése segíthet, hogy a hétvégi szieszta idején lelkünk utolérje testünket, hogy értelmet nyerjenek a hétköznapok.
„Nagyon bele tudok felejtkezni a világ szépségeibe. Megannyi csoda! – fogalmaz Szűcs Árpád festőművész (képünkön). – A mikro- és makrokozmosz titokzatos rendszerei, az élővilág millió rejtélye, az emberi kapcsolatok, a zene, a színek varázsa. Amit a gyermekmosoly üzen, amit egy női ruha sejtetni tud. S amit szépség utáni vágyában az ember alkotni képes.

De nincs rá idő. Munkát kell keresni, pénzt kell keresni, a gyereknek enni kell adni; gond, rohanás, versenyfutás az idővel. Felgyorsult s a megháborodás tüneteit mutató világunk nem sokat törődik az emberi lélek igényeivel. Álság, kíméletlenség, terror, háború, s a cél már nem is a birtoklás, csak a tébolyult rombolás.

Tág ismeretségi körömben sokféle karaktert találok, látok emelkedettséget és gyarlóságot egyaránt, ám gátlástalan, pusztító hajlamú embert egyet sem. Hihetetlenül kevesen vannak ugyanis, akik nem békességre, derűre, szeretetre vágynak, akiket nem a jóakarat hajt.
Kevesen vannak, de nehéz hatni ellenük, mert erőszakosan túlharsogják a bölcs, de csendes szót... Ők akarják megmondani, mi jó másoknak, boldoggá akarnak tenni, ha arról koldulunk is. Elnémítani talán sosem lehet ezt a habitust, de hatását ellensúlyozni igen. Azzal, hogy egymást erősítjük a szép, a jó, az igaz érték felmutatásával. Meggyőződésem, hogy a művészetnek ez az értelme és célja.

Sok a sötét, kell a fény, hogy legalább egymást láthassuk. Amikor festek, effajta gondolatok, szándékok munkálnak bennem, és arra törekszem, hogy képeim visszatükrözzenek valamit abból a derűből, harmóniából, ami szüleim, nagyszüleim életéből sugárzott."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különdíj Tétre

Több mint hatvanan indultak a közelmúltban Zalaegerszegen rendezett trombitaversenyen, egy… Tovább olvasom