Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Hitler szifilisze okozta a holocaustot?

Egy zsidó prostituálttal folytatott röpke viszony miatt határozta el Hitler a zsidók kiirtását - állítják pszichológusok. A magyarázat: a náci vezető szifiliszt kapott a lánytól, de mivel a betegséget nem kezelték, őrülethez vezetett.
A Bassem Habeeb pszichiáter vezette csoport azt állítja, a kezeletlen szifilisz okozta Hitler mentális és magatartásbeli zavarait, és a zsidók elleni őrjöngő gyűlöletet váltott ki a náci vezérből.

Többen feltételezték korábban is, hogy Hitlernek szifilisze volt. A náci vezető személyes orvosának, Theo Morrellnek a naplója árulkodik a betegségről. A jelentős orvosi és politikai bizonyítékok ellenére ezt a teóriát soha nem vizsgálták meg alaposabban.

Beszámolók szerint Hitlernek még 1908-ban, Bécsben volt viszonya egy zsidó prostituálttal. A szifiliszről is pontosan tudjuk, hogy az egyik fontos téma volt a náci vezető számára, hiszen 13 oldalt szánt neki a Mein Kampfban.

"A szifilisszel - a zsidó kórral - szembeni harc az egész német nép feladata. A nemzet csak akkor lehet ismét egészséges, ha megsemmisítjük a zsidókat" - fogalmazott a könyvben.

Habeeb doktor szerint Hitler tünetei: a hullámzó kedélyállapot, a paranoiás dühkitörések és a gyomorproblémák egyértelműen szifiliszre utalnak. Vizsgálatainak eredményéről az orvos a brit pszichiáterek éves konferenciáján számolt be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 06.20.

Tovább olvasom