Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Hitellel is számolnak Rábasebesen

Rábasebesen az önkormányzat tervei között szerepel a tűzoltószertár felújítása, temetői járdaépítés és a Petőfi utca rendbetétele. A falu költségvetésében hitelfelvétellel is számoltak.
Rábasebes idei költségvetésében 26 millió forinttal számoltak a község vezetői. Az összeg nagy részét azonban a működési kiadások viszik el, így fejlesztésre nem nagyon futja 2006-ban.
Jelentős összeget fordítanak például a falugondnoki szolgálatra. Erre azonban szívesen költenek, mert ahogy Mizser Edit polgármester fogalmazott a Kisalföld érdeklődésére: nagy szükség van az intézményre. Rossz hír viszont Rábasebesről, hogy a döntéshozók elutasították a községháza belső felújításának támogatására benyújtott pályázatot.
– Tavaly sikerült szintén pályázatból a hivatal épületének tetőzetét és nyílászáróit lecserélnünk. Most a belső munkák következtek volna, a festés, meszelés, lapozás – mondta Mizser Edit. – Ugyanitt működik az orvosi rendelő, az akadálymentesítésének megoldása is időszerű lenne, de önerőből erre sajnos nem vagyunk képesek.
Szintén pályázati támogatással szeretnék a tűzoltószertár rekonstrukcióját elvégezni. Az épület beázott, a tetőjavítással nem várhatnak, ezért egy sikertelen pályázat esetén is elvégzik a legszükségesebb teendőket. Nagyobb feladat lesz a Petőfi utca burkolatának rendbetétele. A községi vezetők az elképzelés megvalósításához ugyancsak eredményes pályázatban bíznak.
– Nemrégiben testületi ülésen fogadtuk el településünk zárszámadási rendeletét és sokat beszélgettünk az idei bevételekről, kiadásokról is. A költségvetésünkbe hitelfelvételt is terveztünk – jegyezte meg Mizser Edit rábasebesi polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradás Pinnyén és Nagylózson

A Vöröskereszt soproni szervezete, valamint a területi vérellátó véradást szervez holnap 16 és 19… Tovább olvasom