Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

˝Hiszem, hogy talpra állhatok˝

Budakeszi - Tíz-tizennyolc napot mondtak az orvosok Farkas Attilának: ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a gerince, amelyre mázsás faág zuhant, jelet adjon, hogy lábra állhat-e még a fiatal férfi. Ez az idő most jár le, Attila nem tudja mozgatni a lábait, de a reményt nem hagyja elveszni.


A július 18–19-i viharos hétvégén történt a sorsszerű baleset: a megyeiekből verbuválódott kerékpáros társaságot Balatonederics közelében – a kijelölt, de fákkal szegélyezett kerékpárúton – egy orkánszerű széllökés terítette le. A csoport elején haladó Farkas Attila éppen akkor ért oda az egyik öles fához, amikor az kettétört, s védhetetlenül a férfi hátára zuhant. Farkas Attiláról szó szerint úgy vágták le a tűzoltók a több száz kilós fatörzset és az ágakat, majd Győrbe szállították, ahol a kórház idegsebészetén még aznap megoperálták.

Ez volt tehát július 18-án, s mint cikkünk első mondatában olvashatták is, az orvosok azt mondták a fiatalembernek, hogy két-három hét szükséges ahhoz, hogy a duzzanat a gerincről leapadjon, s tisztább képet kapjanak arról, tudja-e a későbbiekben mozgatni a lábát.

A gerincvelő nem szakadt el ugyan, de a sérülés súlyos volt, Attila deréktól lefelé nem érzett semmit. Győrből Budakeszire, az Országos Rehabilitációs Intézetbe került (itt kezelték korábban Virág Zsoltot is, a fiatal tornászt, aki talajgyakorlata közben esett a nyakára), ott értük el telefonon.

Farkas Attila a kórházi ágyán is azt mondta, amit most: az utolsó pillanatig hinni fog a gyógyulásában. Fotó: H. Baranyai
Farkas Attila a kórházi ágyán is azt mondta, amit most: az utolsó pillanatig hinni fog a gyógyulásában. Fotó: H. Baranyai

– A lábaim nem mozognak, a combomon azonban néhány ponton ismét érzek: ebben a pillanatban ez is reményt ad számomra. Az orvosok továbbra is azt mondják, hogy ez hosszú folyamat lesz, én pedig nem adtam fel a reményt, hogy talpra állhatok. A rehabilitációm most ott tart, hogy már a kiüléseket próbálom, a felsőtestemet erősítem. Várok, mást nem tehetek, s erőt ad, hogy Győrből a barátaim szinte mindennap jönnek látogatni, a barátnőm pedig – mivel most már a közelben élünk – végig itt van velem.

A baleset után Attila barátai már mondták, hogy azon a kerékpárúton bizony több fa is kidőlt attól a széllökéstől, s fontolgatják, hogy az érintett önkormányzattal szemben kártérítést kérjenek-e. Bár mindez továbbra is „mocorgó gondolat", de megkérdeztük a kártérítési ügyekre specializálódott, országosan ismert ügyvédet, lehet-e ennek alapja. – Mindenképpen, a fák, ha gondozzák azokat, nem dőlhetnek ki egy kerékpárút mentén. Ha bebizonyítható: az önkormányzat nem az elvárható gondossággal felügyelt arra, hogy a turisták és sportolók ilyen veszélybe ne kerülhessenek, a sérült pedig maradandó egészségi károsodást szenved, akkor elméletben van alapja a kártérítési igénynek – válaszolta dr. Ábrahám László.

Olvasóink írták

  • 3. citromfa 2009. augusztus 15. 00:26
    „Attila!Ne add fel!!Mielőbbi gyógyulást,sok erőt és kitartást!”
  • 2. MTT 2009. augusztus 12. 17:12
    „Hajrá, jobbulást!”
  • 1. bubuka01 2009. augusztus 08. 16:37
    „Jobbulást kívánok és erőt a talpra álláshoz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Hiszem, hogy talpra állhatok˝

Budakeszi Tovább olvasom