Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Hiszékeny Dezső ártatlannak vallotta magát a bíróságon

A Fővárosi Törvényszéken szerdán ismertették a vádiratot az MSZP-s képviselő ügyében, és meghallgatták a vádlott vallomását is. A hivatali vesztegetés elfogadásával vádolt politikus ártatlannak vallotta magát.
Vádirat-ismertetéssel és vallomástétellel kezdődött szerdán a Hiszékeny Dezső szocialista országgyűlési képviselő, volt XIII. kerületi alpolgármester ellen, vesztegetés gyanújával indított büntetőper tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken.

A vád szerint 2013 januárjában Hiszékeny Dezső, akkori angyalföldi alpolgármester közvetítőn keresztül jogtalanul 5 millió forintot kért magának azért, hogy egy, az önkormányzat tulajdonában lévő üzlethelyiség bérleti jogát egy vállalkozónak adja.

A tárgyaláson a Központi Nyomozó Főügyészség Hiszékeny Dezsőt vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával, míg Sz. Sándor másodrendű vádlottat bűnsegédlettel és befolyással üzérkedéssel vádolta meg.

Hiszékeny Dezső ezzel szemben ártatlannak vallotta magát és előre eltervezettnek nevezte az ügyészség vádjait. Vallomásában az egész társadalomra veszélyesnek minősítette, hogy egy ellenzéki politikussal szemben konkrét bizonyíték nélkül, mindössze egy fedett nyomozó vallomása alapján indulhatott eljárás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezd összeállni az internetről szóló konzultációs kérdéssor

Az internetről szóló konzultációnak hat témaköre lesz. A húsz kérdés a jövő hétre áll össze,… Tovább olvasom