Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Hirtelen 30

13 évesen a felnőttek csodás lényeknek tűnnek. Jenna sem kíván semmi mást, mint hogy végre túlessen a kamaszkoron, és önálló felnőtt lehessen. A csodákkal csak az a baj, hogy néha tényleg megtörténnek.

A kislány lefekszik aludni, és mire felébred egy New York-i luxuslakásban találja magát. Dekoratív 30 éves, aki egy híres sportolóval jár, egy híres magazin szerkesztője, és híres helyekre jár híres emberekkel. Borzasztó! A férfiak olyan dolgokat kérnek tőle, amikről még sosem hallott, esténként nem búcsúzhat el az anyjától, és a fehérneműs fiókjában olyan furcsa ruhadarabokat talál, melyekről el sem tudja képzelni, mire valók. Legfeljebb a méretük nem változott. Egy sikeres harmincéves lassacskán kénytelen mindent megtanulni, amit az ő korában tudni illik. Csábítani és elutasítani otthon, trükközni, fúrni, sikert aratni a munkahelyen. És közben megőrizni valamit abból a kislányból, aki tegnap még ő volt. Ha megtalálná a gyerekkori legjobb barátját, talán minden könnyebben menne...

Info

Donna Arkoff és Susan Arnold producerek mindig vonzódtak a különleges és összetett női karakterekhez, dolgoztak korábban Julia Robertsszel (Amerika kedvencei) és Sandra Bullockkal (Mint a hurrikán) is, akik hasonlóan erőteljes női jellemeket formáltak meg. Jenna története azért is keltette fel érdeklődésüket, mert ismét egy különleges színésznőt kívánt, akiben együtt van az érzékenység, a humor és a bátorság, hogy életre kelthesse ezt a karaktert. Ezt a ritka kombinációt Jennifer Garnerben találták meg, az Alias című sorozat díjnyertes sztárjában.
Garner nagyon boldog volt, hogy eljátszhatta a szerepet.

„Annyi minden volt Jenna sztorijában, ami magával ragadott - meséli. - Izgalmas volt belegondolni, hogy milyen lehet megint 13 évesen: naivnak és gyerekesnek lenni, és másra sem vágyni, mint hogy elfogadjanak a többiek. De a forgatókönyvben talán mégis az a legkedvesebb, hogy Jenna kap egy második lehetőséget, nem csak az igaz szerelem megtalálásában és megtartásában, hanem a szülőkhöz való viszonyában is, lehetőséget kap, hogy megváltoztassa az életét."

A producerek a következő lépésben olyan rendező után kutattak, aki bátran és frissen tud viszonyulni az anyaghoz. A független filmes Gary Winickre esett a választásuk, akinek Mostohám a zsánerem című filmje nyerte a 2002-es Sundance Fesztivál rendezői díját. „Nagyon sok ajánlatot kaptam vígjátékokra a díj után, de én ezt választottam, mert ez volt a legfajsúlyosabb közöttük - mondja Winick. - Arról szól, hogy ha az ember mindent megkap, amire vágyott, rájön, még nem lesz feltétlen boldog. Szüksége van hát még egy lehetőségre, hogy a megfelelő döntéseket hozza meg."

Ahogy bekerült a csapatba, Winick gyorsan észrevette, hogy egy olyan produkcióba csöppent, ahol erős női túlsúly van. „Három női producer és egy színésznő - nevet. - De istennek hála ezért, mert legalább első kézből tudósíthattak azokról a nehézségekről, amikkel egy 13 éves lány szembesül. És nem elég, hogy a producereim nők voltak, ráadásul még kamaszkorú lányaik is voltak. Tökéletes tanulmány volt."

Jenna legjobb gyerekkori barátja, Matt Flamhaff kissé túlsúlyos, magányos kamasz, aki felnőttként vonzó fotográfussá érik. A producerek választása az egyre népszerűbb Mark Ruffalóra esett (Flört a fellegekben).

„Mindenki egyetértett abban, hogy Mark tökéletes lesz - meséli Winick. - Emiatt nagyon hálás voltam, mert azt hittem, hogy a csajok valami tipikus hollywoodi szépfiút akarnának látni a férfi főszerepben, ahogy az a romantikus vígjátékokban lenni szokott. Mark viszont komoly színész, nagy függetlenfilmes háttérrel, ezért teljesen más dimenziót adott a szerepnek."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar állam így rendezte

– Az osztrák állampolgárokat két szakaszban kárpótolták. A magyar állam 1968-ban egy összegben… Tovább olvasom