Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

''Hírszerzők'' figyelik a föld alatt működő hackereket

A TruSecure a jövőben havonta tájékoztatja ügyfeleit, milyen informatikai fenyegetésekkel számolhatnak a közeljövőben. Az információk egy 30 tagú globális hírszerzői csoporttól származnak.
A „felderítők” figyelik a hacker társadalmat, kommunikációjukból megkísérlik azonosítani a készülő támadásokat, melyeknek a kockázatát is igyekeznek előre jelezni. Pierre Noel, a TrueSecure biztonsági stratégája szerint a csoport hét tágja foglalkozik az ázsiai, csendes-óceáni térséggel, ugyanis a magas szintű tudással rendelkező hackerek inkább az USA-ban és Európában koncentrálódnak. A „tudáspiramis” csúcsán ötlik ki a súlyos fenyegetést jelentő új mechanizmusokat, míg a második szinten inkább a sebezhetőségeket kihasználó „exploitokat” készítik.

Noel elmondta, hogy látszólag ugyan a legtöbb támadás Kínából és Koreából indul, holott valójában máshol van a központ, viszont az ázsiai gépek biztonsága laza és könnyű őket „eltéríteni”. Noel szerint szomorú, hogy lényegében minden sebezhetőségre, amit a hackerek kihasználnak, van javítóprogram, de a legtöbb cég az elemi biztonsági intézkedéseket is figyelmen kívül hagyja.

„Ha egy cég telepíti a javítóprogramokat, 47-szer (!) kisebb a valószínűsége, hogy áldozatul esik valamilyen támadásnak, de a cégeknek csak 8 százaléka tartozik ebbe a körbe”, mondja Noel, aki szerint a legtöbb cég útválasztó vásárláskor nyitott hozzáférési üzemmódban hagyja a konfigurációt, mert ez kevesebb munkát igényel, mintha alapértelmezésben a hozzáférés megtagadását állítanák be. A hírszerzői csoport a következő félévben egy újabb súlyos SQL Slammer támadást vár, éppen a frissítetlen rendszerek magas száma miatt.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a Rába Kapuváron

A kapuvári Rába bezárása nyomán 210 munkavállalóból százötvennek Győrben ajánlanak munkát, a régi… Tovább olvasom