Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Hírességek és a közvélemény

Az embereket mind kevésbé érdekli a sztárok élete – derül ki a Free Association piackutató cég SztárAudit címmel közzétett legfrissebb kutatási eredményeiből.
A sztárok iránt legkevésbé a fiatalok és a felsőfokú végzettségűek vonzódnak. Ennek ellenére az emberek hatvan százaléka mégis szívesen fogad híreket a sztárokról. Tízből kilencen állítják, hogy a hírességek témát jelentenek a beszélgetéskor. A sztárvilág legkevésbé a felsőfokú végzettségűek között kerül szóba. Az emberek alig egyötöde lenne szívesen ismert.

A megkérdezettek csupán negyede érzi magát tájékozottnak, bár ez az arány a fiatal, képzett, városi emberek körében jóval magasabb. Bár a felsőfokú végzettségűek tájékozottabbnak vallják magukat, közülük az átlagnál kevesebben vállalják, hogy a hírességekről tájékozódnának a legszívesebben. A vidéki lakosság körében ez az arány pont fordított.

A megkérdezettek közül a legtöbben a színészeket tartják a legpozitívabb szereplőnek, az első két helyet viszont a politikusok foglalják el. A fiatalok példaképei főleg a zenészek közül kerülnek ki. A SztárAudit különleges közvélemény-kutatás, amelyet egy reprezentatív mintán végeztek el azért, hogy kiderüljön, milyennek látják a modern médiaközpontú kultúrát a fogyasztók. A sztárok és a közönség kapcsolatáról első ízben készült ilyen jellegű, speciális, szociológiai és kortárs kulturális anyag.

A kutatást 500 fős, országosan reprezentatív mintán mérték a kutatók, telefonon a 18-55 éves válaszadók körében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar származású az ötödik űrturistajelölt

Charles Simonyi, aki a Microsoft Word egyik vezető fejlesztőmérnöke volt, valószínűleg a jövő év… Tovább olvasom