Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Híradók nézettségi részesedése a csatornákon

Egyelőre nem hozza a nagy reményekkel beharangozott várakozásokat a Tv 2 esti hírműsora, a Tények, amelynek műsorvezetését a Bárdos András, Máté Krisztina házaspár vette át.
Az AGB Hungary adatai szerint augusztusban a Nika György és Várkonyi Andrea vezette produkció 43,4 százalékos közönségarányával még jelentős piacvezető pozícióval bírt az összlakosság körében, mivel az RTL Klub híradója mindössze 29,4 százalékos közönségarányt ért el.

Szeptemberre azonban, amikor a hírműsoroktól is szokatlan módon egy házaspárra: Bárdos Andrásra és Máté Krisztinára bízták a Tv 2 vezető műsorát, több mint két százalékkal visszaesett a Tények eredménye, miközben az RTL Klub öt százalék felett növelte részesedését a fél hétkor kezdődő hírműsorsávban.

Az évek óta piacvezető Tények a hirdetők számára legfontosabb korosztály hírellátása terén még nagyobbat veszített: amíg korábban a 18-49 éves korosztályban is vezetett a Tv 2, addig szeptemberre az arány megfordult: az RTL híradója 38,7 százalékos, miközben a Tv 2 hírműsora 37 százalékos közönségarányt ért el.

Az MTV később, este fél nyolckor kezdődő Híradója nem tud a Tv 2-höz és az RTL-hez hasonló közönségarányt produkálni. Sőt a Híradó mind a teljes lakosság körében, mind pedig a hirdetők által fontos, 18-49 éves korosztályban veszített részesedéséből.

(Forrás: Világgazdaság)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A történelmi lázadás művészete

A neves rádiós újságíró, Tóbiás Áron 1989-ben emlékkötetet jelentetett meg Nagy Imréről,… Tovább olvasom