Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Hiphoptörténeti kiállítás

Hiphop- és graffititörténeti kiállítás és workshop tekinthető meg a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban szombatig, kilenctől kilenc óráig. Ez idő alatt a helyszínen két rádióadást sugároznak. Az egyiken a hiphop számok hallhatóak, a másikon pedig azok, amelyekből keletkeztek. Ugyancsak a kiállítás ideje alatt angol nyelvű (magyar feliratos) filmvetítések lesznek a graffitiről, az életstílusról, a lemezekről, a hiphopról és az alkotókról. A kiállításon Magyarország néhány jeles writerének munkái is láthatók.

A rendezvénysorozat korunk vizuális és szórakoztató-zenei áramlataival foglalkozik. Első alkalommal a hiphopkultúrát, annak képi és zenei világát boncolják. Kiderítik, hogyan keletkezett a graffiti, kik, miért és hol csinálták először, hogyan terjedt el. Megvizsgálják, mi köze a dzsessznek, a soulnak, a funknak és a rocknak a hiphophoz.
Holnap 18.30-kor a Not from Bronx freestyle breakbemutatóját láthatják majd az érdeklődők.
Szombaton 18 órától a hiphop keletkezéséről Vályi Gábor (Dj Shuriken) tart audioelemekkel tűzdelt előadást. 20 órától Dj Ozon partija veszi kezdetét. Mindkét estén Dj Jokó lesz a vendég.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javítják az úthibát

„ A rábapordányi Arany János út balesetveszélyes! Ki lesz a felelős, ha baleset történik?… Tovább olvasom