Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Hiller házára rálőtt, Ecsődi házát fel akarta robbantani

Hiller István házára lőtt még 2007 decemberében az a férfi, akit szerdán este a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai fogtak el három társával együtt, mikor egy bombagyártó műhelyet lepleztek le. A férfit azzal is gyanúsítják, hogy szerda éjszaka megpróbálta felrobbantani Ecsődi László országgyűlési képviselő házát - közölte csütörtökön este a Központi Nyomozó Főügyészség a Független Hírügynökséghez is eljuttatott közleményében. Egyebek mellett terrorcselekménnyel és emberölés előkészületével gyanúsítják. Ecsődi László adonyi házára 2007 végén már dobtak Molotov-koktélokat is.
Szerdán több Pest megyei helyszínen csaptak le az NNI emberei és négy embert fogtak el, akik minden jel szerint robbanószerkezeteket gyártottak. Sikerült felderíteni a műhelyet is, ahol a bombákat készítették. Összesen öt bombát, hetven lőszert és éles lőfegyvereket, alkatrészeket, robbanóanyagokat foglaltak le a nyomozók. A hatóságok szerint a bombákat még az éjjel használni akarták.

Az egyik elfogott ember ellen a Központi Nyomozó Főügyészség folytat eljárást. A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön este a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében tudatta, hogy a négyfős társaságból az a férfi, akik ellen ők folytatnak eljárást, Ecsődi László országgyűlési képviselő ingatlanát akarta felrobbantani. A merényletet a képviselő "működésével kapcsolatban" akarták végrehajtani. A felhasználni kívánt robbanóanyag emberi élet kioltására is alkalmas volt. Ecsődi László egyébként szocialista képviselő a parlamentben.

A megalapozott gyanú szerint ő volt az a támadó is, aki még 2007 decemberében két lövést adott le Hiller István házára. A merénylet idején több országgyűlési képviselőt is megfenyegettek.

A Független Hírügynökség információi szerint az ügy a 2007 végén, illetve 2008 elején történt úgynevezett "fehér poros" fenyegetésekkel is összefügg. Abban az időszakban több képviselőt fenyegettek meg fehér poros küldeményekkel, illetve több képviselő házára Molotov-koktélt is dobtak. Ezt azért tette a csoport, hogy rávegyék a képviselőket, hogy ne szavazzák meg az egészségügyi reformmal kapcsolatos törvényeket. Néhány ilyen cselekmény akkoriban a magát Magyarok Nyilainak nevező szervezethez kötöttek, amiről azóta sem derült ki, hogy létezik-e, de ha igen, akkor most úgy tűnik, elfogták őket.

A férfit csütörtökön gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetben van és indítványozták előzetes letartóztatását is. "Állami szerv kényszerítése céljából fegyverrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntette" amivel gyanúsítják. Ezen kívül gyanúsítják emberölés előkészületével, robbanóanyaggal visszaéléssel, és lőfegyverrel visszaéléssel, előbbit engedély nélkül megszerzett robbanóanyaggal, utóbbit engedély nélkül megszerzett fegyverrel követte el a gyanú szerint. A másik három társa ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda jár el.

Politikai terrorizmus, fehér por, Molotov-koktélok országgyűlési képviselőknek - 2007 őszén indult az a folyamat, amiben egyre durvább akciókkal, merényletekkel próbáltak ismeretlenek politikusokra benyomást gyakorolni. A szerdán este Pest megyében elfogott bombagyártók minden jel szerint ezeknek a terrorcselekményeknek az elkövetői, legalábbis egyikük, aki ellen a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz és egyebek mellett terrorcselekménnyel is gyanúsítja.

2007 szeptember közepén az SZDSZ XI. kerületi és az MSZP több fővárosi székházára dobtak lángoló Molotov-koktélt. Ecsődi László szocialista politikus adonyi házára - azt akarták felrobbantani szerda éjjel a bűnözők, de a rendőrök időben lecsaptak - már 2007 őszén is megdobták két Molotov-koktéllal, a bombákat eloltotta az eső, senki nem sérült meg.

2007 decemberében az SZDSZ első emberének, Kóka Jánosnak az épülő, XII. kerületi villájára dobtak Molotov-koktélt. Senki nem sérült meg, a tüzet a biztonsági őr oltotta el.

Szintén decemberben valaki Hiller István házára lőtt - a gyanú szerint az, akit szerdán elfogtak Pest megyében.

2008 elején elkezdődött a fehér poros "hadjárat": 33 országgyűlési képviselő kapott "anthrax" feliratú, fehér porral teli borítékot, február 5-től pedig újabb 9 politikusnak postáztak gyanús küldeményeket, barna porral. A porokban egyébként só, liszt, egyéb ártalmatlan anyagok voltak, a későbbi vizsgálatok szerint. A levelekben néha fenyegető szöveg is volt. Előfordult, hogy egyértelműsítették a fenyegetők, hogy mit akarnak: "ne merd megszavazni" - mondta egy képviselőnek egy ismeretlen telefonáló. Tudni lehetett, hogy a fenyegetések azt jelentik, hogy az egészségbiztosítási törvénnyel kapcsolatban akarnak nyomást gyakorolni, mégpedig úgy, hogy azt ne szavazzák meg a politikusok az országgyűlésben.

2008. február 8-ra virradó éjszaka öt szocialista képviselő ingatlanjára dobtak Molotov-koktélt vagy próbálták felgyújtani. Rácalmáson, Gödön, Kunhegyesen és Dunaújvárosban történtek a támadások. Ezt a támadást egy magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező csoport "vállalta magára". A csoport vélelmezett tagjait február végén előállították, de végül senkit nem gyanúsítottak meg, tucatnyi embert hoztak fel vidékről is Budapestre a hatóságok, de végül mindegyiküket elengedték.

A máig ismeretlen csoport vállalta magára Csintalan Sándor, a HírTV műsorvezetője, volt szocialista képviselő korábbi megverését is.

Ha a csoport létezik, az eseményekből az következik, hogy szerdán őket fogták el. Előfordulhat azonban, hogy a csoport nem létezik, csak valakik "heccből" vállalták magukra a különböző támadásokat.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Arvisura 2009. április 10. 22:01
  „Miracle. Mondom hogy dogmatikus vagy. Szavaid teljes egészében Évára emlékeztetnek. Nem hinném, hogy nekem kellene elmagyaráznom, hogy mi folyik Magyarországon. Ha nem látod ezeket a folyamatokat, arról nem tehetek. Ha figyelmesen olvasnád hozzászólásaimat, akkor észrevennéd, hogy nem csak a hőn szeretett pártod kerül pellengérre, hanem a magát ellenzéknek nevező másik oldal is. De mit lehet kezdeni olyan emberrel, aki csak egyoldalúan szemléli a dolgokat. Az én hazafiságom megnyilvánulásai eléggé korlátozottak és még vagyunk így pár millióan. Bár a tőlem telhetőt megteszem.”
 • 31. miracle 2009. április 10. 21:22
  „Arvisura
  Definiáld nekem légyszíves, hogy miben nyilvánul meg a hazafiasságod, azon kívül persze, hogy szidsz másokat, magyarokat is beleértve. Miért jó neked és miért nem jó nekem?
  Mit tettél a hazádért, miben vagy különb, mint én? De hagyjuk az olyan bohóckodásokat, hogy te attól vagy nagyobb magyar, hogy utálod az MSZP-t.

  Kami45
  Azt sajnos nem te döntöd el, hogy hol állsz a palettán, hanem mások azok alapján, amit írsz.”
 • 30. Kami45 2009. április 10. 21:18
  „28. hozzászólás miracle 2009.04.10. 20:33
  "Szerintem először döntsétek el egymás között, hogy mi lesz a közös hazugság a részetekről jobbszélről"
  Veled ellentétben én nem vagyok jobb szélen, de úgy látom te nagyon bal szélen vagy, bár lehet, hogy inkább balféken?”
 • 29. Arvisura 2009. április 10. 21:07
  „Miracle. Bár a dogmával lehetetlen vitázni, én mégis megpróbálom. A globalista cionizmus egyik fegyvere az, hogy azokat akik egy kicsit is hazafiak azokat kikiáltják szélsőségesnek. Megértem félelmüket, ugyanis számukra mumus a hazafias szemlélet. Mint ördög a szenteltvíztől írtóznak töle. Hogy értsd azt amit mondtam: a jelenlegi politikai elit ennek a globalista cionistáknak a seggnyalója és kiszolgálója, beleértve a magukat ellenzéknek tituláló fidesz-kdnp szövetséget is. Természetesen a nagyobb kárt mindig a hatalmon levő oldal csinálja, az "ellenzék" csak ehhez asszisztál. Te mint a jelenleg regnáló hatalom cselekedeteit kritika nélkül elfogadó egyén, aki a végletekig védelmezed ezeket, mondod azokról hogy szélsőséges, akik másként látják a dolgokat. Szóval akkor kis a szélsőséges?”
 • 28. miracle 2009. április 10. 20:33
  „Kami45 és Arvisura
  Szerintem először döntsétek el egymás között, hogy mi lesz a közös hazugság a részetekről jobbszélről, aztán ha megegyeztetek, folytathatjuk.”
 • 27. Kami45 2009. április 10. 20:28
  „2. hozzászólás miracle 2009.04.09. 22:34
  "Kami45
  "akik szocialistának mondják magukat, azok tényleg azok-e"
  Hamar lejjebb adtad."
  Nem adtam lejjebb, ők mondják magukat "szocialistának" nem én. Nekem mindig szemét komcsik voltak és maradnak is!
  "Szociáldemokraták egyébként,"
  Kac-kac, röhög a májam. Ezt te még el is hiszed???? Akkor menj el és vizsgáltasd meg magad!!!! Szerintem az agyturkáló sokat túlórázna rajtad.”
 • 26. Arvisura 2009. április 10. 20:17
  „Miracle. Nem, hanem a globalista cionistákat kiszolgáló, seggnyaló hazaárulók. Hogy melyik rosszabb azt döntsd el magad. A lényeg, hogy mindkét típus az országot döntötte a szakadék szélére. Nini, csak most ugrott be, hogy ugyanarról fajról beszélünk.”
 • 25. miracle 2009. április 10. 19:06
  „Igen? Nos, akkor koménisták vannak-e hatalmon?”
 • 24. Hunicum 2009. április 10. 15:51
  „Miracle!
  Ha nem olvastunk volna utána a Wikipediaba, akkor honnan tudnánk, hogy onnan másoltad be ide. Saját gondolatod nincs?
  Gondolkodj mielőtt ellentmondásokba ütközöl...!”
 • 23. lacim6 2009. április 10. 15:49
  „A fosztogató osztogat
  Kisöprik az államkasszát: Gyurcsányék 3,5 milliárdot szórtak el az utolsó kormányülésen  A Gyurcsány-kormány utolsó, szerdai ülésén 3,5 milliárd forinttal csapolta meg a költségvetés vésztartalékát. A Fidesz a pénzügyminisztertől magyarázatot vár a döntésre. Helyteleníti, hogy a külügy 876 millió forintot kapott visszamenőleg miniszterelnöki protokollkiadásokra, több százmillió forint jutott a Miniszterelnöki Hivatal nemzeti ünnepeket beharangozó médiakampányára és a titkosszolgálatok beszerzéseire is.”
 • 22. Arvisura 2009. április 10. 14:01
  „Uraim! Minek vitáztok Miracl-val, teljesen felesleges. Bármit mondotok úgyis kifordítja szavaitokat. Ő dogmatikus, márpedig egy dogmával vitázni lehetetlen.”
 • 21. miracle 2009. április 10. 11:56
  „Hunicum
  Az a baj, hogy addig se juttok, hogy megnézzétek a Wikipedian. Máskülönben nem írnátok olyan hülyeségeket, hogy kommunisták uralkodnak most.

  kackac
  "Komcsi az, aki hazudik."
  Ezek szerint te az vagy, mert az állításod nem állja meg a helyét, tehát hazudsz.”
 • 20. kackac 2009. április 10. 10:13
  „A nyuszika odamegy a rókalyukhoz és bekiált a rókakölyköknek:
  - Anyátok itthon van?
  - Nincs.
  - Szerencséje, mert megkefélném.
  Másnap megint arra jár és bekiált:
  - Anyátok itthon van?
  - Nincs.
  - Szerencséje, mert megkefélném.
  Harmadnap megint arra jár:
  - Anyátok itthon van?
  Pechjére a rókamama kirobban a lyukból, és elkezdi kergetni. Nyuszika fut, fut de nem bírja lerázni. Hirtelen átugrik két szorosan egymás mellett álló fa között. A rókamama utána, de beszorul. A nyuszika megfordul, megkerüli rókamamát és kajánul vigyorogva így szól:
  -Hát,... büdös is vagy, vörös is vagy, de ha már a gyerekeknek megígértem...”
 • 19. Hunicum 2009. április 10. 08:26
  „Miracle!
  Mert Te aztán marhára tudod, hogy mi a kommunizmus! Kiollózni a Wikipédiából bármelyikünk meg tudta volna tenni. Nem nagy bravúr! De, hogy neked is utána kellett nézned és még Te fröcsögsz itt... ez a szánalmas!”
 • 18. viperetta335 2009. április 10. 08:05
  „A közakaratot képviselte a szerencsétlen "tettes".
  Őszinte örömmel töltene el,ha valaki magára vállalná és kinyúvasztana néhány "politikusunkat",akik mellesleg csak ócska tolvajok.Nem zokogtam volna Hillerért sem,és remélem,egyszer valakinek sikerül.Megérdemlik.”
 • 17. tettes 2009. április 10. 07:46
  „Miracle!!!Mi a gondod az agyam számával?Mennyi legyen?Egy van,de kinek van több?A méret is számít?Van ahol igen---Testmagasság,cerka STB,de az agynál nem az a mérvadó,hanem a tekervények száma,noés,hogy azokat mire használlja a gazdája.Úgyhogy légyszi vedd ki az ujjadat az orrodból!!!”
 • 16. kackac 2009. április 10. 07:42
  „Csakhogy mindenki tisztán lásson:
  Komcsi az, aki hazudik.
  Szocialista munkáspártnak hívták magukat, amikor kommunisták voltak.
  Szocialistának hívják magukat most is, amikor állítólag szociáldemokraták.
  De már az átkosban is keverték a proletárdiktatúrát (lopást) a népi demokráciával.
  Voltak egyenlők és egyenlőbbek.
  Csakhogy mindenki tisztán lásson.”
 • 15. whitepower 2009. április 09. 23:25
  „A drága rendőreink az ilyet,aki jót tenne,el tudják kapni.. De a kis kormosainkal nem bírnak.. Bárcsak robbantották volna fel valamelyik férget..”
 • 14. VJack 2009. április 09. 23:11
  „Valószínűleg megint a propaganda... Attól függetlenül sajnálom, hogy nem csúsznak ezek a szarháziak a Dunába. Ha valaki veszi a fáradtságot és likvidálja őket, az szerintem a demokrácia helyreállítása, ha nem is túl elfogadott eszközökkel. Amit meg a politikai elit tesz, na az terrorizmus. Köp a többségi akaratra, bármiféle erkölcsre, az emberek életére.”
 • 13. blaze 2009. április 09. 22:47
  „Ha csak nézel, de nem látsz, arról nem én tehetek! Én komcsikról írtam, kommunizmusról egy szót sem:)”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még az anyós is dílerkedett a székesfehérvári családban

Családi vállalkozásban árultak kábítószert azok a dílerek, akiket a héten fogtak el a székesfehérvári rendőrök. Tovább olvasom