Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 10°C | 18°C Még több cikk.

Hidegvérű sorozatbetörő

A Máriapócsi Rendőrőrs tizenkét rendbeli, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás megalapozott gyanújával július 30-án őrizetbe vett egy petneházi lakost – tájékoztatta az OBJEKTÍV Hírügynökséget a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei RFK Sajtószolgálata.

Az eljárás jelenlegi adatai szerint a huszonkét éves, vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörösen büntetett előéletű férfi az elmúlt hetekben Ófehértó és Ramocsaháza községekben éjszaka tört be magánházakba és melléképületeikbe. A tolvaj a bűncselekmények előtt kerékpárral terepszemlét tartott, kiszemelte leendő áldozatait – többnyire idős személyeket. Azt is megfigyelte, hova tud könnyen bejutni, hol hagyják nyitva éjszakára az ablakot. A legtöbb helyen csak a szúnyoghálót kellett kiszakítania, hogy bejusson. Ezt követően minden alkalommal ellenőrizte, hogy a sértett alszik-e, majd megkereste a lakásban tartott készpénzt. Igazán komoly összeget sehol sem talált, legnagyobb zsákmánya 80.000, a legkisebb 1500 Ft volt, de az is előfordult, hogy üres kézzel kellett az ablakon kimenekülnie. A hidegvérű tolvaj nem egy éjszaka több házat is végiglátogatott.

A feltételezett tettest széleskörű nyomozás eredményeként fogták el a máriapócsi rendőrök, a házkutatáskor előkerültek a betöréseknél használt eszközök, illetve foglaltak le az eltulajdonított pénzből is. A férfi az elé tárt bizonyítékok hatására részletes beismerő vallomást tett. Olyan helyszíneket is megnevezett, ahonnan a sértett nem is tett feljelentést. Az eddigiek alapján feltehető, hogy az őrizetbe vett gyanúsított más környékeken is követett el hasonló bűncselekményeket, ezt a további nyomozás során tisztázzák.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. július 31.

Gy. Mészáros Ágnes

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyaralást szerveztünk az interneten

Alapszintű angolnyelv-tudással, közepes internetezési gyakorlattal és jó adag kalandvággyal egy… Tovább olvasom