Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Hideg- vagy melegburkolat?

Hideg- vagy melegburkolat külső térben – komoly dilemma
Most értünk el az építkezésnél oda, hogy a teraszt tervezzük. Mi faburkolatot szeretnénk, de mindenki le akar beszélni róla – elsősorban ez esős napok miatt.
Már a burkolattípusok elnevezése is utal a hangulatra. A házat körülölelő kerthez minden bizonnyal szebben fog illeszkedni a faburkolatú terasz. Ami a legfontosabb különbség a két anyagtípus között, az az, hogy a fa még a feldolgozása után is élő anyag. Így a beépítést követően időről időre kezelnünk kell ezt a felületet. De megjegyzem ez ugyanúgy vonatkozik a külső nyílászárókra is, amennyiben fából készültek. A legfontosabb, amit figyelembe kell vennünk a választásnál, a fa keménysége. Lehetőleg válasszunk valamilyen különleges fát. Amennyiben ezt nem tehetjük, minimum akácfát használjunk.

A megfelelő favédő szer hosszú éveken át megőrzi a fa természetes szépségét. Mélyen beszívódik a rostok közé, kiváló UV-szűrő és vízlepergető tulajdonságának köszönhetően tökéletesen megóvja a fát az időjárás viszontagságaitól. Biztos védelmet nyújt a penészesedés, a farontó gombák, valamint a kártevő rovarok ellen. Amennyiben ezeket a technológiai dolgokat szigorúan betartjuk, a fa sokszorosan meghálálja. Hosszú évtizedekre hangulatos és szép teraszunk lesz. Ezért azt gondolom, bátran választhatják ezt az anyagot a terasz burkolására, bizonyosan nem fognak csalódni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akinek valóra vált az álma

A Szegedi Kortárs Balett legfiatalabb táncosnője, Szarvas Krisztina nem tudja elképzelni, hogy… Tovább olvasom