Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Hidakról lecsorgó tűzzuhatag egyedi show-elemekkel

Az idei augusztus 20-i budapesti ünnepi tűzijáték különlegessége, hogy olasz, német és spanyol pirotechnikai rakéták adják a látvány fő elemeit – mondta el Vujevits Rita, a tűzijátékot rendező Nexus Reklámügynökség Kft. munkatársa.
Hagyományosan a Gellért-hegyről, valamint a Lánc- és az Erzsébet hídról indítják a rakétákat, de egy, a Batthyány térnél a Dunán horgonyzó hajón is telepítenek kilövőállásokat, ahonnan 17 méter hosszan futótüzet és lángoszlopokat produkálnak majd. Egyedi megformázású, komponált tűzképek is lesznek, amelyeket figurális és geometrikus lézersugarakkal egészítenek ki. A látványtervet 20–25 gyakorlott szakember alakította ki.
A fináléban a hidakról lecsorgó tűzzuhatagba különleges, soha nem látott show-elemet vegyítenek, de ez még titok, legyen meglepetés – tette hozzá a cég munkatársa. A tűzijátékot aláfestő zenét különböző művekből állították össze: a nyolc rész közül a harmadikat Nagy Imre trombitaművész komponálta.
Pataki István, a cég pirotechnikusa elmondta, hogy a Gellért-hegy tetején, a Szabadság-szobor tövébe, lakott házaktól távol telepítik a rakétákat. Olyan jó minőségű termékeket használnak, amelyek a levegőben elporladnak, és csak minimális szikra hullhat belőlük a földre. Ez az egyik biztosítéka annak, hogy elkerüljék a tüzet, a másik pedig az, hogy a tűzoltók előre lelocsolják az egész hegyoldalt és a helyszínen is készenlétben lesznek.
Mindezeken kívül a rendőrség a biztonsági terv alapján lezárja a környéket, a tűzijáték napján már reggel elszállítják a Citadellánál parkoló autókat, kiürítik a környéket, és 17 órától a rendőrség életbe lépteti a teljes zárat, sem gyalogosok, sem járművek nem léphetnek a területre. Lezárják a Batthyány tér, a Lánc- és az Erzsébet híd környékét is 300 méteres körzetben – mondta el Losonczi Lóránt, a látványosság felelőse.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedre hoznám…

Szolgálati úton vagy szabadságon járva sokan sokféleképpen nézünk szét otthonunktól távol. Gyakorta… Tovább olvasom