Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Híd jelöltlistája élén Bugár Béla áll

Bugár Béla vezeti a Híd, a magát a magyar-szlovák együttélés pártjaként meghatározó politikai szervezet választási jelöltlistáját, amelynek végleges formáját a párt országos tanácsa hagyta jóvá szombaton Révkomáromban.
A második helyet Simon Zsolt volt földművelésügyi miniszter, míg a harmadikat Ivan Svejna neves szlovák közgazdász foglalja el. Az első tízesben kapott helyet a három további parlamenti képviselő is: Bastrnák Tibor (4.), Gál Gábor (5.), A. Nagy László (8.). A hetedik hely Rudolf Chmel, Csehszlovákia egykori utolsó magyarországi nagykövetéé. A Hidat a Magyar Koalíció Pártjából (MKP) kivált parlamenti képviselők alapították meg tavaly nyáron. Felmérések szerint a párt népszerűsége hat százalék körül mozog.

A parlamenti küszöb Szlovákiában öt százalék. Bugár szerint a párt jelöltlistáján a helyek több mint 30 százaléka a szlovákoké. Az első tíz között két szlovák nemzetiségű személy van. A pártelnök elmondta: nem kívánnak reagálni a Magyar Koalíció Pártja (MKP) részéről különböző fórumokon elhangzó támadásokra. Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) szombati magyarellenes kijelentéseire reagálva Bugár elmondta: a Híd önálló párt, s nem Budapestről irányítják. Az SNS négy évig volt a kormányban, de csak azt mutatta meg, hogy tehetségtelen és korrupt.

Így továbbra sincs más lehetősége, mint hogy a magyarok elleni támadásokkal próbálja meg felhívni magára a figyelmet, s olyan problémákról beszéljen, amelyek a valóságban nem is léteznek. A szlovák nemzetiek vezére pártja révkomáromi tanácskozása utáni sajtóértekezleten ismét támadta a magyarokat, s azt állította, hogy a Magyar Koalíció Pártját és a Híd nevű pártot Budapest - a Fidesz és a Jobbik - irányítja azzal a céllal, hogy politikai autonómiát szerezzenek a szlovákiai magyaroknak.

Szlovákia számára nagyon veszélyes, hogy az áprilisi választást a Fidesz és a Jobbik nyeri meg - vélekedett Slota.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balázs Péter az uniós külügyminiszterek córdobai tanácskozásáról

Már a március 22-i rendes külügyminiszteri találkozón hozzá kell látni, hogy lefektessék az Európai… Tovább olvasom