Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Hiányzik a temető kerítése

Hiányzik Harkán a temetőt övező kőkerítés egy szakasza. A sírkert melletti családi ház lakóinak nap mint nap szembesülni kell a látogatók kíváncsiskodó nézelődésével. Az önkormányzat anyagiakra hivatkozva nem tervezi a hiányzó rész pótlását.
Szabóék 2002-ben vásárolták meg a harkai önkormányzattól a sírkert melletti egyik építési telket, azzal az ígérettel, hogy 2003-ra tömör kerítés épül.
– Romos kőkerítés övezte a temetőt akkor, ami 2004-ben életveszélyessé vált, ekkor azzal az ígérettel bontották le, hogy folytatódik a végleges kerítés megépítése – mondja Szabó Gábor, a telek tulajdonosa, majd hozzáteszi, tortúrájuk a hivatallal ezzel a mozzanattal kezdődött. – A polgármesteri hivatalban készségesek voltak, ígérték, megépítik az új, esztétikus és stabil kerítést, ami korábban csak a telkünk végéig készült el, de az ígéret ellenére a munkákat meg sem kezdték. Állítólag pénzhiány miatt nem tudták befejezni, azóta egyedül a mi házunkat nem választja el átláthatatlan fal a sírkerttől.
– Olyan, mintha a temetőben laknánk: nem szeretünk kimenni az udvarra mert kegyeletsértőnek érezzük ha ott beszélgetünk, viszont arra is volt példa, hogy a veteményeskertünkből vitt valaki virágföldet az egyik sírra – teszi hozzá Szabóné. – A hiányzó kerítést hosszas hercehurca után drótkerítéssel pótolták, ami viszont időről időre kidőlt, a házunkat is veszélyeztetve. A hálót borító nádfonatot a szél napok alatt elviszi, az oszlopok pedig düledeznek. Az önkormányzat kötelessége a kerítés megépítése, mégpedig a szomszédjogi törvényeknek megfelelően.
– Megértem Szabóék problémáját, de nem tudunk mit tenni – mondja Rombai László, Harka polgármestere. – Az önkormányzat vállalta a kerítés megépítését és az anyagiakból ennyire futotta. Úgy érzem, a törvényi előírásoknak eleget tettünk azzal, hogy dróthálót feszítettünk ki a sírkert mellé.
A Szabó házaspár elkeseredésében a közigazgatási hivatalhoz fordult, kötelezze az önkormányzatot a feladat ellátására. Mint lapunknak a hivatalnál elmondták, mivel folyamatban lévő ügyről van szó, egyelőre nem nyilatkoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Evolúciós láncszemet találtak?

A tudósok szerint a Kanada északi-sarkvidéki területein talált állati ősmaradványok azt a… Tovább olvasom