Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Hiányzik a fémgyűjtő Gyirmóton

Tisztelt illetékesek! Jó lenne, ha a Gyirmóton található két szelektív sziget valamelyikéhez fémdobozgyűjtőt is helyeznének. Köszönettel:

A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. szóvivője, Nagy Csaba a felvetéssel kapcsolatban elmondta a Kisalföldnek: Győrben jelenleg 138 szelektív hulladékgyűjtő sziget található. Ebből 38 helyen van lehetőség a háztartásban, kis mennyiségben összegyűlt fémhulladék környezetbarát módon való elhelyezésére. A szigeteken megtalálható fémgyűjtő edények számában változás 2008-ban várható, mert ekkor kezdődik a minden igényt kielégítő Győr és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer kivitelezése, ami a tervek szerint 2009. január elsejéig fejeződik be.
– Az óriásberuházás első ütemében szerepel a hulladékgyűjtő szigetek számának növelése, azok ürítésének gyakoribbá tétele és többek között az összes szelektív hulladékgyűjtő sziget fémgyűjtő edénnyel való kibővítése is – mondta Nagy Csaba.
A szóvivő hozzátette, hogy a rendszerhez csatlakozott 112 településen összesen 339 hulladékgyűjtő sziget – ebből 160 Győrben – és 73 hulladékgyűjtő udvar épül meg.
– A projekt megvalósításáig a lakosság türelmét kérjük, átmeneti megoldásként pedig javasoljuk a Gyirmóttól mindössze egy kilométerre, Ménfőcsanakon megtalálható – akár egy bevásárlás alkalmával is útba ejthető – Kisdobos utcai iskola, valamint a Győri úti ABC előtti szelektív hulladékgyűjtő szigeteken meglévő fémgyűjtő edények igénybevételét – jegyezte meg Nagy Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden nem forgalmaznak aranytömböket

Az arany világpiaci ára évek óta emelkedőben van, emiatt sokan befektetési céllal vásárolják e… Tovább olvasom